Svet
10847 ogledov

Oskarja našli razmesarjenega, zdaj čaka na operacijo

Oskar pitbul poškodbe Zavod Pit
1/9
Zavod Pit
Slovenski Zavod Pit, ki se bori proti pasjim borbam in kjer skrbijo za ozaveščanje lastnikov psov, je v oskrbo sprejel grozljivo razmesarjenega psa, ki so mu komaj rešili življenje.

Pitbula, ki so ga poimenovali Oskar, so našli v Leskovcu v Srbiji z močno poškodovano zgornjo in spodnjo čeljustjo.

Kako so poškodbe nastale, predstavniki zavoda še raziskujejo in ugotavljajo, zato ne želijo še špekulirati. Povedali pa so nam, da bi, če bi bil pes udeležen v pasjih bojih, rane imel tudi po telesu.

Oskar pitbul poškodbe Zavod Pit | Avtor: Zavod Pit Zavod Pit
Psa so v oskrbo dobili včeraj ponoči. Veterinar je krvavitve ustavil, danes so ga spet pregledali in poslali na rentgen.

Oskar se zdaj nahaja v oskrbi Zavoda Pit pri Nišu.

Več informacij za zdaj ni na voljo, bomo pa zgodbo spremljali in o vas o razpletu obveščali. Predstavniki zavoda prosijo za finančno pomoč. Vsi potrebni podatki so na voljo v spodnji objavi.

Zavod Pit je neprofitna dobrodelna organizacija, ki se ukvarja z reševanjem, zaščito in pravicami živali. Delujejo na področju Slovenije in izven meja Slovenije. Dosegli so spremembe zakona o zaščiti živali, višje kazni za kršitelje. So aktivni pri boju proti pasjim bojem. Ozaveščajo javnost o odgovornem skrbništvu in lastništvu živali in se trudijo, da bi se živali prenehale obravnavati kot predmeti, temveč kot živa bitja.

Komentarjev 5
  • Avatar NickMason
    NickMason 09:06 13.marec 2024.

    Lovsko društvo to vse reši hitro in neboleče

  • Kmodri_ 17:45 11.marec 2024.

    Še en razlog zakaj prepovedati te pasme!

  • atamama 14:01 11.marec 2024.

    Kakšno je že stanje v zavetiščih po tistem, ko je sprejet zakon, ki so ga ''pasjeljubci'' sforsirali''? Aja, so potuhnili, ker bo treba ''peneze dati''.