Svet
476 ogledov

Pahor potrdil udeležbo na pogrebu kraljice Elizabete II.

Borut Pahor Saša Despot
Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sprejel povabilo na pogreb kraljice Elizabete II. in potrdil udeležbo na slovesnosti v Londonu.

Borut Pahor se bo v ponedeljek v Londonu udeležil pogreba pokojne britanske kraljice Elizabeto II., so sporočili iz urada predsednika. Kot so še pojasnili, je Pahor v predsedniški palači sprejel britansko veleposlanico v Sloveniji Tiffany Sadler, ki mu je prenesla povabilo novega britanskega kralja Karla III. in članov kraljeve družine, da se udeleži pogrebnih slovesnosti to nedeljo in ponedeljek v Londonu.

kraljica Elizabeta II krsta Buckinghamska palača Svet Kraljičina krsta naslednje štiri dni v Westminstru

Obenem sta se predsednik in veleposlanica dogovorila, da se v luči tradicionalnega obeleževanja slovensko-britanskega prijateljstva, v okviru katerega je leta 2019 Slovenijo tudi obiskal britanski princ Edvard, preminuli monarhinji na primeren način poklonimo tudi v Sloveniji. V času ponedeljkovega pogreba bo tako zastava pred predsedniško palačo spuščena na pol droga.

Robert Golob, žalna knjiga, Elizabeta II. Elizabeta II. Slovenija To je Robert Golob zapisal v žalno knjigo

Pogreba kraljice Elizabete se bodo sicer udeležili številni visoki svetovni politiki. Med tistimi, ki niso prejeli povabila na pogreb, pa so ruski predsednik Vladimir Putin, beloruski predsednik Aleksander Lukašenko, iranski predsednik Ebrahim Raisi. 

Kraljica Elizabeta II., krsta je prispela v London Svet Vabila na pogreb kraljice niso dobile le tri države
Komentarjev 1
  • Kmodri 17:36 16.september 2022.

    A bo ob krsti posnel selfie?