Svet
11 ogledov

Pismo iz steklenice dobilo epilog

pismo steklenica Neretva Facebook Matea Rezić
Na bregu reke Neretve so aprila našli 28 let staro steklenico in v njej ljubezensko sporočilo. Osem mesecev kasneje je zgodba dobila epilog.

Steklenica z 28 let starim sporočilom je do Neretve priplula iz daljne Kanade, aprila letos pa jo je našla Matea Rezić. V pismu, ki je bilo napisano daljnega leta 1985, je pisalo: "Mary, ti si res čudovita oseba, upam, da bova ostala v stikih. Rekel sem, da ti bom pisal. Za vedno tvoj prijatelj, Jonathon. Nova Škotska '85."

Zdaj, osem mesecev kasneje, pa se je Matei prek Facebooka oglasil sin Pam Duggan, ki naj bi bila tista, ki je pred 28 leti napisala to pismo in ga vrgla v morje. Matei je pojasnil, da je njegova mama pismo napisala iz zabave in ga ob trajektnem terminalu v Dartmouthu vrgla v morje, ko je bil on star komaj eno leto. Dodal je, da Mary in Jonathon ne obstajata ter da sta to izmišljena lika. "Moja mati je zelo rada pisala takšna pisma in jih metala v morje," je napisal Matei.

Pam in njen sin sta za pismo, ki je bilo najdeno ob reki Neretvi, izvedela iz poročil, Matea pa si ni mislila, da bo sploh našla človeka, ki je napisal to sporočilo. "Novica o tem se je razširila hitro in zelo daleč, javljali so se mi ljudje iz vseh krajev sveta, vendar se je vsakič izkazalo, da niso prave osebe. Ko pa se mi je oglasila Pam in pojasnila vse skupaj, nisem več dvomila," je za Dnevnik.hr povedala Matea in dodala, da je pismo že poslala lastnici.

Komentarjev 1
  • Anubis- 15:04 13.december 2013.

    Ok, torej pravite da je ta flaška, prepotovala cca 8000km čez atlantik, skozi gibraltarsko ožino, preko sredozemskega morja, pol pa še po reki neretvi navzgor po toku?Nakladate skoraj tako kot naša vlada..