Svet
3468 ogledov

"Slišalo se je kot eksplozija, vse se je treslo!" Tla so se tresla tudi pri nas.

Seizmograf Profimedia
Potres magnitude 2,8 je zjutraj stresel dele Bosne in Hercegovine ter hrvaške Dalmacije.

Čeprav je bil epicenter v Bosni in Hercegovini 50 kilometrov jugozahodno od Banja Luke, so ga najbolj čutili prebivalci Dalmacije od Dubrovnika do Zadra.

"Slišalo se je kot eksplozija. Streslo nas je, kratko, a močno. Spala sem, treslo je nekaj sekund. Nekaj sekund se je vse treslo," je le nekaj izjav prebivalcev hrvaške, ki jih je tresenje tal prestrašilo.

Seizmografi hrvaške seizmološke službe so potres zaznale tudi ob obali Jadranskega morja z epicentrom v okolici otoka Čiovo. Sporočajo, da je bila magnituda potresa 3.0.

Tudi seizmografi slovenske mreže potresnih opazovalnic so danes ob 5.01 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 51 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Novega mesta.

Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Mirne Peči, Velikega Kala, Trške Gore in okolice, so še sporočili iz Urada za seizmologijo na Agenciji RS za okolje.

Komentarjev 2
  • Ender3 10:49 27.december 2023.

    Hrvate trese povsem nekaj drugega, kar naši MSM ne poročajo..!!!!

  • bozo197 09:40 27.december 2023.

    Ura, čas ? Morda bo izpadlo čudno, a jaz ne najdem časa, kdaj je bilo to ?