Svet
6757 ogledov

Priljubljene meteorologe prijavili policiji

Strela, nevihta Profimedia
V prijavi je med drugim napisano, da so njihove napovedi napačne.

Zoper tri srbske meteorologe, priljubljene na družbenih omrežjih v Srbiji pa tudi širše v regiji, ki pogosto nastopajo tudi v medijih, so konec lanskega leta vložili kazenske prijave, poroča srbski portal Blic. Gre za Ivana Ristića, Đorđa Đurića i Marka Čubrila, ljubiteljske meteorologe, na omrežjih spremlja na tisoče ljudi. Policija jih bo zaslišala zaradi kazenske ovadbe; eden od vlagateljev slednje je Dušan J., ki trdi, da je diplomirani meteorolog. 

V kazenski prijavi je navedeno, da se omenjeni trije predstavljajo kot meteorologi, čeprav za to nimajo ustrezne izobrazbe. "Po Zakonu o hidrometeorološki službi napoved vremena lahko podajo zaposleni v republiškem hidrometeorološkem zavodu," piše v kazenski ovadbi. 

Dušan J. trdi, da so njihove napovedi "netočne in pretirane z namenom, da pritegnejo čim več pozornosti javnosti ter tako ustvarijo čim večjo pozornost in zaslužek". Dodaja še, da je takšno početje med drugim nevarno, ker se lahko ustvarja panika med ljudmi. 

Blic je prijavljene prosil za izjavo, a nihče ni želel podati svojega komentarja. Je pa vir omenjenega portala , ki je blizu meteorološkim krogom v Srbiji, povedal, da v državi vlada več lobijev med meteorologi, v zgodbo naj bi bili vpleteni tudi nekateri univerzitetni profesorji. Poročajo še, da ne gre za edino kazensko prijavo zoper omenjene tri ljubiteljske meteorologe.

Blic še navaja, da so trije omenjeni večkrat sodelovali z njihovo redakcijo in da nikoli niso skrivali, da so ljubiteljski meteorologi; eden je profesor geografije, drugi je končal študij elektrotehnike.

Dež in veter Slovenija Vremenska napoved: Je to sploh mogoče!?

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:25 12.januar 2024.

    Ha ha ha ha..... !!!

  • Kmodri_ 12:46 12.januar 2024.

    Srbska posla! Bolano!

  • bobubob 10:05 12.januar 2024.

    Bo kdo pri nas ovadil strokovnjake, ki so zatrjevali, da je 'cepivo' varno, da preprečuje bolezen in prenos okužbe? Tudi te izjave so se namreč izkazale za zavajajoče, za lažne, kajti ti doktorji niso bili laiki, bili so študirani, takorekoč ...prikaži več strokovnjaki in če že slučajno niso vedeli (kar je popoln nesmisel), bi MORALI vedeti. Tako, kot ima to navado navesti sodišče v podobnih primerih... Torej, borci z volilnih seznamov, skočite vendar, 'rodos' je tu !!