Svet
14 ogledov

Reševalna akcija Abby Sunderland

Najstnico so uspeli rešiti. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Oče pogrešane 16-letne Abby Sunderland pravi, da so reševalci vzpostavili stik z Abby. Najstnica je včeraj poslala klic v sili z jadrnice, nato pa se ni več oglasila.

Avstralski reševalci so priklicali  Abby Sunderland, ki je živa in zdrava. Na poti je že reševalno plovilo, ki naj bi jo doseglo nekje jutri zgodaj popoldne. Abby ima tehnične težave z jadrnico, zato se tudi nekaj časa ni mogla javiti. Njen oče pravi, da hčerka ne bo več nadaljevala poti okrog sveta.

Pogrešana od večraj
Zadnji stik z Abby pred reševalno akcijo je bil včeraj ob 15. uri po našem času, ko je poslala klic v sili, poročajo tuji mediji. Še eno uro pred tem se je pogovarjala z družino in ni omenila, da bi imela kakršnekoli težave.

"Jadrnica plove v Indijskem oceanu s hitrostjo le dva kilometra na uro, kar pomeni, da je 16-letna Abby Sunderland morda poškodovana," je danes zjutraj povedal inženir, ki je del Abbyjine ekipe na kopnem, Jeff Casher.

Abby Sunderland | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Lokacija 12-metrske jadrnice je približno tri tisoč kilometrov vzhodno od Madagaskarja in prav toliko kilometrov zahodno od Avstralije. Reševalna plovila so že na poti. Avstralska obalna straža bo poslala tudi reševalno letalo.

Abbyjini načrti, da bi brez postanka kot najmlajša na svetu objadrala svet, so se sicer izjalovili maja letos, ko je morala zaradi tehničnih težav z jadrnico pristati v Južni Afriki, a se je vseeno odločila, da nadaljuje pot, ki jo je začela 23. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.