Svet
5856 ogledov

S to potezo Trump presenetil

donald trump EPA
Za pomoč je ameriški predsednik Donald Trump prosil tudi novinarje.

Bela hiša je sinoči sporočila, da bo ameriški predsednik Donald Trump iz lastnega žepa za odpravo posledic orkana Harvey v dobrodelne namene podaril milijon dolarjev. Hkrati je Trump pozval novinarje, da mu pomagajo z informacijami, katera dobrodelna organizacija je najbolj zanesljiva v svojem delovanju, da bo denar dejansko prispel v prave roke.

Poplave Houston | Avtor: EPA EPA

V preteklosti je bil Trump že tarča številnih kritik, da v dobrodelne namene donira bistveno manj denarja kot nekateri drugi multimilijarderji. Hkrati naj bi Trumpova administracija kongresu napotila poziv, da čim prej odobri finančna sredstva za obnovo najbolj prizadetih območij.

Poplave Houston Novinarki CNN-a Svet "F* kaj je narobe z vami?"

Na obzorju še ena nevarnost  

Tropska nevihta Lidia se je približala Mehiki in bo po pričakovanjih danes dosegla priljubljeno obmorsko letovišče Los Cabos. Lidia se je v sredo oblikovala v Tihem oceanu in sedaj s sunki vetra do 100 kilometrov na uro že pustoši ob mehiški obali in prinaša hude nalive tudi globoko v notranjost vse do prestolnice, preden naj bi po pričakovanjih kopno dosegla na južnem delu Kalifornijskega polotoka.

Na območju s čudovitem turkiznim morjem ležijo luksuzna letovišča, znana kot Los Cabos, kamor letno pride več kot milijon turistov, poroča STA.

Mornarica je na polotok že pripeljala mornarje in vozila za evakuacijo ljudi, na območju mehiške zvezne države Baja California Sur pa so zaprli vsa tri mednarodna letališča.

Poplave v Houstonu | Avtor: EPA EPA

Okoli 1000 ljudi je že poiskalo zatočišče v prestolnici zvezne države La Paz, 3000 pa v Los Cabosu.

V Ciudad de Mexicu je močno deževje na glavni cesti povzročilo udrtje asfalta, tako da je nastala najmanj deset metrov široka in sedem metrov globoka luknja. Na mednarodnem letališču v prestolnici pa so že v sredo zvečer morali odpovedati 18 letov, 40 pa preusmeriti.

Poplave v Houstonu Ganljivo Svet Rešena zaradi trupla svoje mame

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Joze Gal 07:58 02.september 2017.

    ...zakaj bi se pa pljuvalo po njem?to se je zgodilo v Ameriki,ker pa mi tak radi povzemamo kako delajo ali imajo drugje,se bo počakaloda se to implemetira pri nas....na sv.nikoli dan....

  • ode 19:19 01.september 2017.

    V primerjavi z njim dam jaz več v cerkveno pušico pri nedeljski maši, kot če da on miljon.

  • Plavi-mil 11:39 01.september 2017.

    Pa zdaj levosučni?, začnite takoj pljuvati po njem.