Svet
7368 ogledov

Smrt 8-letnika na tirih, ker je poslušal glasbo?

Sodobna železniška proga na Hrvaškem. Shutterstock
Na železniških tirih je umrl deček. Vlak je vožnjo nadaljeval, za tragedijo je strojevodja slišal čez pol ure s strani policije.

Na Hrvaškem odmeva tragična nesreča v Madžarevu, kjer je vlak včeraj zjutraj do smrti povozil komaj 8-letnega dečka. Do tragedije je prišlo na delu, ki ga večina meščanov uporablja za prečkanje proge.

Strojevodja ni občutil, da se je zgodilo kaj nenavadnega, šele čez pol ure je s strani policije izvedel, da je na progi iz smeri Varaždina proti Zagrebu ugasnilo življenje otroka.

Policijska preiskava primera še poteka. Skušajo ugotoviti, zakaj je malček hodil tik ob progi; nekateri namigujejo, da prihod vlaka ni slišal zato, ker je preko mobilnega telefona poslušal glasbo.

Z njim je hodil tudi njegov prijatelj, a ta je bil od proge varneje oddaljen. Tragičen prizor se je zgodil pred njegovimi očmi, šokiran je stekel domov in poklical svoje starše.

Žal 8-letnemu dečku ni bilo več pomoči. Njegova mama je bila v tem času doma s 3-letno hčerko. Šokirani meščani so za hrvaške medije povedali, da otroke vsakodnevno opozarjajo na nevarnost železniške proge.

vlak Vlak zbil moškega Slovenija Policist splezal pod vlak, da je zaustavil krvavitev

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.