Svet
18 ogledov

Snowden dobrodošel v Boliviji

Snowden EPA
Morales ponudil zatočišče Snowdnu, potem ko je to že storil Maduro.

Nekdanji pogodbenik ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA) Edward Snowden je dobil ponudbo za zatočišče še v eni državi. Bolivijski predsednik Evo Morales je danes dejal, da je dobrodošel tudi njegovi državi. Kot je povedal je njegova ponudba tudi izraz protesta proti ZDA in Evropski uniji, ki je s prizemlitvijo njegovega letala na Dunaju začasno blokirala njegovo vrnitev iz Moskve v domovino.

Že pred njim je v petek Snowdnu zatočišče ponudil tudi venezuelski predsednik Nicolas Maduro, predsednik Nikaragve Daniel Ortega pa je dejal, da bodo Snowdna z veseljem sprejeli, če bodo to "dovoljevale okoliščine".

Snowden, ki ga obtožnica ZDA bremeni nepooblaščene objave informacij o nacionalni obrambi in namerne objave zaupnih obveščevalnih informacij, se trenutno nahaja v Moskvi. Za vsako od treh točk mu grozi po deset let zapora.

Komentarjev 7
  • privat 08:41 07.julij 2013.

    borca za boljše jutri demokratične države hočejo zapreti?? Zaradi?? Ja odkril je državni kriminal ,ki ga bi morala vsaka država odgovorno sankcionirati... To je nekaj takega kot da bi jaz vohunil pri sosedih..in zato bi pričo hotel zapreti v svojo ...prikaži več klet za deset let..

  • mia 08:14 07.julij 2013.

    če bi bila politika (katerekoli države) poštena, ne bi imeli kaj skrivati.

  • mia 08:12 07.julij 2013.

    pa še kitajcev