Svet
2087 ogledov

Soseda videla, kako morilec brusi nož

Novice: Med tuširanjem jo je ubila elektrika Hrvoje Jelavic/PIXSELL Policijski trak.
Moškega, ki je umoril 16-letno dekle, sosedi opisujejo kot "soseda iz pekla".

Noč pred tragičnim dogodkom je osumljeni 41-letni Branko Rafajac popival. Uro preden je umoril 16-letno dekle, je vdrl v stanovanje sosede, nad katero je stanoval. Iz stanovanja se je nato odpravil približno 50 metrov dlje po ulici in začel razbijati po vratih. Odprla mu je mati 16-letnega dekleta, ki jo je napadel. Hči je posredovala, da bi obvarovala mamo, a jo je osumljenec usodno ranil. 

Po dejanju se je osumljenec vrnil v svoje stanovanje, kjer ga je našla policija. V soboto so ga privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je zanj odredil pripor. 

Ena od sosed je za 24sata povedala, da se je osumljenec pogovarjal sam s seboj in si govoril, da njemu nihče nič ne more. 

Hrvaška policija Nasilna smrt Svet Grozljivo: Na Lošinju našli truplo 16-letnice

"Pred umorom je dan in noč norel. Povzročal je kraval in se sam s sabo prepiral. Soseda ga je v četrtek videla, kako sedi v svojem avtomobilu, parkiranem blizu stavbe. Brusil je nekakšen nož," je povedal vidno vznemirjen sosed. "Pogosto je lovil ribe. Mislili smo, da zato potrebuje nož. Ne vem, ali je imel ta nož pri sebi v petek." 

Sosedje so dejali, da je bil v njihovi stavbi mir le v času, ko je bil osumljenec na zdravljenju na psihiatriji. "Napadal je vse po vrsti. Uredili smo vrt, on pa je spuščal psa nanj, da je opravljal potrebo, za njim pa ni nikoli pospravil. Žal nam je za njegovo ženo. Zmeraj je šla mimo nas s spuščeno glavo. Sramotil jo je, ona pa ga je vedno poskušala miriti," so povedali sosedje o dogajanju pri njih zadnji dve leti. "Sosed iz pekla," je Branka Rafajca opisal eden od njih.

Mali Lošinj je še vedno zavit v črnino, po tem, ko je umrlo 16-letno dekle. Tako grozljivega zločina ne pomnijo. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.