Svet
5702 ogledov

Spletni hit sredi kaosa: "Tipično francosko!"

protest sendvič PrtSc
Francija je v primežu ostrih protestov, a nekateri se ne pustijo motiti.

Po smrti 17-letnega Nahela M. so se sinoči že peto noč zapored odvili protesti po večjih francoskih mestih. O večjih nemirih so poročali iz Pariza, Marseilla in Lyona, o spopadih med protestniki in policijo iz Strasbourga in Nice.

Zaradi vandalizma in nasilja so aretirali 719 ljudi. Francosko notranje ministrstvo je dopoldne sporočilo, da so v nemirih aretirali 719 ljudi.

Po spletu pa kroži posnetek detajla protestov, domnevno iz pariškega predmestja Nanterre. Gre za prizor, ki je na različnih platformah požel obilo ogledov in komentarjev v slogu, da gre za tipično francosko gesto.

Na "nikogaršnji zemlji" med policijskimi enotami in razjarjenimi protestniki je bil namreč posnet nekdo, ki sedi in mirno žveči sendvič.

Politiki hvalili policiste

Francoski notranji minister Gerald Darmanin je danes poudaril, da je bila minula noč mirnejša zaradi odločnega ukrepanja policistov.

Po navedbah predsednice francoske vlade Elisabeth Borne so na ulice mest po vsej Franciji napotili 45.000 policistov, tako kot v noči na soboto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • www 09:00 03.julij 2023.

    sej če niso zadovoljni v državi gostiteljici, lahko modeli grejo pač nazaj domov, a ne... tisti, ki na tak način zlorabijo gostoljubje države, itak nimajo kaj iskat tam.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 17:08 02.julij 2023.

    To so nemiri ali izgredi, s protesti te tolpe nimajo veze..

  • Toma 14:22 02.julij 2023.

    Velka stvar!