Svet
13157 ogledov

Sredi noči poklical iz mrtvašnice: "Govorim s policijo? Zaklenjen sem!"

truplo mrtvašnica Žurnal24 main
Nizozemska policija je delila precej nenavadno zgodbo, ki zveni kot prizor iz grozljivke.

Dispečersko službo policije vzhodne Nizozemske je v soboto presenetil prav poseben klic. Kot so dogodek opisali na Instagramu, se je izmena začela povsem normalno in nekoliko dolgočasno, kot vse prejšnje, ko je zazvonil telefon.

 "Telefon zazvoni, nekdo pokliče 911 in jaz se javim. 'Policijska nadzorna soba, je kaj nujnega?'" Na drugi strani telefona je bila tišina, dokler se ni odzval zelo krhek starejši moški glas. "Ali govorim s policijo?"

Moškemu se je nekoliko tresel glas, zato ga je dispečerka vprašala, kaj se dogaja. "Zaklenjen sem!", se je slišalo na drugi strani linije. Presenečena policistka ga vpraša, ali ve, kje je zaprt. "Razmišljala sem o tem, da je na drugi strani nekoliko zmedena ali dementna oseba, mogoče iz bolnišnice," zapiše.  

Starec jasno odgovori: "Ja, vem, kje sem, tukaj je znak, gospa." 

"Kaj pravi ta znak," ga vpraša. "Mrtvaška vežica!", se zasliši. Kot še navaja dispečerka, ne ve, kaj naj si misli, saj si je v trenutku predstavljala starca sivih las v dolgi spalni srajci v mrtvašnici, ob njem pa odprto krsto. Poskuša se domisliti vprašanja, ki bi ga postavila, a ne ve, kaj naj stori. Preveri številko in dobi potrditev, da je številka, s katere je klical, prava.

"Kako je mogoče, da ste prišli tja?", vpraša gospoda, ki ji odgovori da "ne ve". "Ste morda zaspali?" ga vpraša in končno dobi odgovor. "Ja, prišel sem se poslovit od prijatelja in mislim, da sem zaspal." Kot je zapisala dispečerka, si je ob odgovoru precej oddahnila, saj je dobila potrdilo, da se res pogovarja z živim moškim. Poklicala je nočnega čuvaja pogrebne službe in mu naročila, naj neznanca spusti domov.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 12
  • Idioti 11:47 18.april 2024.

    Sem oddal priporočilo , da vse sile usmerijo na kamp Francoske tujske legije , tiste , ki jo je fukać kadavrov poslal . Joj k bodo zbrisan z zemleljskega obličja , vsi naenkrat , to bo stoka in joka za "kriminalci "

  • Idioti 17:11 17.april 2024.

    Rusija formira armijo Sever 100.000 v 3 korpusih vsaka z oklepno mehanizirano brigado ki bo v danem momentu 10-20 dni udarila s tremi klini iz Belgoroda in bo pregazila obrambno črto UA s prodorom v globino do 40km . Harkov ...prikaži večv bodo te enote obšle in ga prepustile Čečenom in Wagneru , ki bo samo zavaroval Harkov , glavnina bo šla pa naprej na Kiev , ko bo popolnila zaloge . Skratka vojne zna biti konec že poleti oz. jeseni , ko bodo enote RF pred Kievim

  • Idioti 17:10 17.april 2024.

    Russia is forming an Army North of 100,000 in 3 corps each with an armored mechanized brigade that will strike with three wedges from Belgorod in a given moment for 10-20 days and will overrun the defensive line of the ...prikaži več UA by penetrating to a depth of up to 40 km. These units will bypass Kharkov and leave it to the Chechens and Wagner, who will only secure Kharkov, and the main body will move on to Kiev when it completes its supplies. In short, the war may end already in the summer or in the fall