Svet
23222 ogledov

Starša krvnika z beograjske šole na sojenju bruhnila v jok. To je sledilo

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Profimedia Prijetje najstniškega morilca v Beogradu.
Sojenje staršema takrat 13-letnega dečka. Maja lani je ubil devet učencev in varnostnika ter ranil šest ljudi.

Na višjem sodišču v Beogradu se je danes začelo sojenje staršem dečka K.K., ki je na svoji osnovni šoli Vladislav Ribnikar v Beogradu z očetovo pištolo 3. maja izvedel strelski pohod. 

Oče in mati dečka morilca, Vladimir in Miljana Kecmanović, sta danes okoli 11. ure vstopila v sodno dvorano sodne palače, kjer poteka sojenje. Vladimir je v sodno dvorano vstopil z lisicami na rokah in šel mimo Miljane ter ji le pokimal z glavo, besed nista izmenjala, zalile so ju solze. Za njima so sedeli starši žrtev, ki so prišli na sojenje, piše srbski Kurir.

Višje državno tožilstvo je predlagalo izločitev javnosti, a sta odvetnika obtoženih Miljane in Vladimirja temu nasprotovala. Na sojenju sta sicer prisotna tudi lastnik strelišča, kjer je fant vadil streljanje, Ratko Ivanović in trener Nemanja Marinković, ki sta prav tako na obtožnici višjega državnega tožilstva.

Javnost bodo izključili

Sojenje bo po odločitvi sodišča vendarle zaprto za javnost, spremljale ga bodo lahko le družine žrtev, poročajo srbski mediji. Vsem, ki sodelujejo v postopku, je sodišče po poročanju portala N1 Srbija tudi prepovedalo dajati izjave, saj bodo sicer zagrešili kaznivo dejanje.

Srbsko višje državno tožilstvo je v obtožnici zahtevalo 12 let zapora za očeta ter dve leti in pol zapora za mamo mladoletnega strelca. Oče je obtožen hudega kaznivega dejanja ogrožanja splošne varnosti, ker je 13-letnega sina kljub njegovi mladosti učil streljati s strelnim orožjem in ker orožja, ki ga je v napadu uporabil deček, ni ustrezno zavaroval. Mami sodijo zaradi nezakonitega posedovanja orožja.

Po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug sta se starša danes izrekla za nedolžna, potem ko je sodnik prebral obtožnico, obramba in tožilstvo pa sta podala uvodne besede. V torek bo svoja stališča podrobneje predstavila obramba.

Učenci dobili status oškodovanca

Deček je v strelskem pohodu na beograjski osnovni šoli 3. maja lani najprej ustrelil varnostnika in tri učenke, potem pa je odšel do učilnice za zgodovino, kjer je izstrelil skupno 45 nabojev. Tam je ubil šest učencev, še pet učencev in učiteljico pa hudo ranil.

Zaradi preživete travme so vsi učenci v tem razredu dobili status oškodovanca, ne glede na to, ali so bili ranjeni ali ne.

Zaradi mladosti K.K. za svoja dejanja ne more kazensko odgovarjati, so pa proti njemu in njegovim staršem, pa tudi šoli in državi, odškodninsko tožbo lani vložili svojci žrtev strelskega napada.

Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Srbija Svet Morilec iz beograjske osnovne šole bo zdaj priča na sodišču. Proti očetu! Strelski pohod na osnovni šoli v Beogradu Svet Pet mesecev od pokola na beograjski šoli. To je povedal oče ene od punčk

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • kapljač 17:00 30.januar 2024.

    A nehajte 14 letnega otroka nazivati krvnika . Potem morate z krvnikom nazivati vse ki so kolabolirali z okupatorji in njihovimi domačimi slugami od leta 1941 do 45. Duhovščino ne pozabite.

  • Kmodri_ 19:22 29.januar 2024.

    Srbini so vedno nedolžni! Krivi so vsi ostali...