Svet
2553 ogledov

Strelec na begu, prebivalci zaklenjeni, šole zaprte

Robert Card, množični morilec, Lewiston Epa
Policija v ameriški zvezni državi Maine lovi 42-letnega Roberta Carda, ki je osumljen strelskih napadov s polavtomatsko puško v najmanj treh lokacijah mesteca Lewinston med katerimi je umrlo najmanj 22 ljudi, poročajo ameriški mediji.

O napadih so obvestili tudi predsednika ZDA Joeja Bidna.

Bela hiša je v času, ko je Biden na državniški večerji v Washingtonu gostil avstralskega premierja Anthonyja Albaneseja sporočila, da predsednik spremlja položaj. Podobno so za pravosodnega ministra ZDA Merricka Garlanda sporočili z njegovega ministrstva.

Podrobnosti napadov in motiv zanje uvodoma niso bili znani. Šerifov urad okrožja Androscoggin je sporočil, da je do strelskih napadov prišlo v kegljišču, baru in distribucijskem centru trgovine Walmart v mestu z okrog 37.000 prebivalci, kakšnih 50 kilometrov severno od Portlanda.

Policija je prebivalcem Lewinstona in bližnjega mesta Auburn svetovala naj se ne odpravijo od doma dokler ne bodo prijeli osumljenca. Poleg 22 mrtvih naj bi bilo v strelskem napadu vojaškega rezervista Carda, ki so ga letos poleti dali na zdravljenje zaradi duševnih motenj, ranjenih 60 oseb, poroča televizija NBC.

Šole v Lewinstonu bodo zaradi grozljivega napada, ki je terjal skoraj toliko smrtnih žrtev kolikor je v Mainu na leto umorov, danes zaprte. V državi z 1,4 milijona prebivalcev so lani našteli skupaj 29 umorov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Kmodri 13:19 28.oktober 2023.

    V državi, kjer je orožje sveto, je to del vsakdana!

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 22:07 26.oktober 2023.

    Sploh niso bili ustreljeni, pač pa jih je boh poklical k sebi in zdaj sedijo na desnici očetovi, hehehe.

  • Željko 09:55 26.oktober 2023.

    Koga briga kaj se dogaja v zločinskih ZDA