Svet
1010 ogledov

Na Braču strmoglavilo letalo

Novice: Na Braču strmoglavilo letalo - Cessna Žurnal24 main
Na Braču je strmoglavilo športno letalo s tremi osebami na krovu.

V bližini Puščave Blaca, nekdanjega samostana na otoku Braču, je danes nekaj po 9.30 uri zjutraj strmoglavilo športno letalo Cessna 172. Na krovu so bili trije ljudje, vsi so preživeli. Po podatkih gasilcev ni bil nihče huje poškodovan. Reševalna akcija še poteka, poroča portal Index.hr.

Po obvestilu o dogodku so na kraj nemudoma odšli gasilci, reševalci in policija. ''Šlo naj bi za športno letalo Cessna, ki je nekaj pred 10. uro strmoglavilo v bližini Puščave Blaca na južni strani otoka Brača. Po najnovejših informacije so letalo z vsemi tremi potniki našli, reševanje pa trenutno še poteka, kot tudi zavarovanje območja pred morebitnim požarom. Pohvala vsem reševalnim službam za hitro posredovanje in upam na srečen razplet celotne situacije," je na Facebooku zapisala županja Supetarja Ivana Marković.

Na letalu so bili pilot in dva potnika, so potrdili v Civilni zaščiti. ''Vsi potniki so preživeli in po besedah ​​gasilcev, ki so prvi prispeli na kraj dogodka, niso v nevarnosti. Reševalno akcijo koordinira vodja regionalnega urada civilne zaščite Split," so dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.