Svet
7760 ogledov

Tako okrutno so se spravili nad 14-letnico

zloraba, dekle Shutterstock
Umor 14-letnice odmeva po vsej regiji. Šlo naj bi za koristoljubje.

Deklica Vanja G. iz Skopja, stara 14 let, ki je izginila v ponedeljek, 27. novembra okoli 7.25 na poti v šolo in jo je iskala vsa regija, je bila najdena mrtva v bližini vasi Orman na obrobju makedonske prestolnice. Umor dekleta je povezan z umorom 74-letnega moškega. Kot so sporočili iz makedonskega državnega tožilstva, je bilo ugotovljeno, da je bila deklica umorjena v ponedeljek zjutraj, okoli 10. ure, le nekaj ur po ugrabitvi.

Tamkajšnji mediji poročajo, da je umor deklice povezan z drugim umorom v Severni Makedoniji. Našli so namreč tudi truplo Panča Žeževskega (74) iz Velesa, o katerem so poročali 24. novembra, nekaj dni pred izginotjem deklice, tožilstvo pa je ugotovilo, da je oba umora zagrešila ista oseba in da je bil njun motiv korristoljubje.

Ubita makedonska deklica Vanja | Avtor: Facebook Facebook

Pridržali tudi očeta 

Kot poročajo makedonski mediji, so aretirali tudi očeta ugrabljene in nato umorjene deklice. Sinoči so ga pridržali in zaslišali ter se odločili, da ostane na postaji do razjasnitve njegove vloge.

Povezava med 74-letnikom in dekletom ni jasna. Kot je povedala hči umorjenega frizerja Panča Žeževskega, se nista poznala niti se nista nikoli srečala. V pogovoru za portal Fokus trdi, da ne ona ne nihče iz njene družine ni poznal Vanje ali kogarkoli iz njene družine.

Policija je kot motiv obeh umorov navedla koristoljubje, še vedno pa je precej nejasno, saj ni znano, kaj povezuje dekle in upokojenca. Po prvih neuradnih podatkih je šlo v Vanjinem primeru za poskus izterjave denarja njeni mami, pri Žeževskem pa naj bi denar prišel od ljudi, s katerimi je v sorodu.

Osumljenih je pet oseb, od tega so tri pridržane, ena je v tujini, ena pa na policijski postaji. Vsi so makedonski državljani. Ugrabiteljem naj bi informacije o dekletu posredoval njen oče. V primeru dekleta se ve, da jo je ustrelil eden od ugrabiteljev, ki se je ustrašil, da jim bo policija prišla na sled. 

Posilstvo Maščevanje Svet Taksist posilil 15-letnico, najstniki so ga nato obesili Žarko Gorenjc Slovenija Slovenija Bivši policist zadavil ženo in si skušal soditi v gozdu hiša Giulie Cecchettin Svet Bivšemu dekletu zadal najmanj 20 globokih vbodnih ran

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1