Svet
52 ogledov

"To je moj pokojni mož!"

Protikadilska kampanja Žurnal24 main
Žena pokojnega pljučnega bolnika trdi, da je moški na fotografiji njen mož, evropska komisija pa, da je vsaka podobnost naključna. A ni edina, javilo se je še več oseb, ki so prav tako prepričani, da je na fotografiji član njihove družine.

"Ne morem govoriti o pokojnem soprogu, ker je primer na sodišču," je za hrvaški portal 24sata povedala Johanna Wegerer iz avstrijskega Waidmannsfelda. Za medije je že pred tem dejala, da je na fotografiji, ki se nahaja na cigaretnih škatlicah, njen preminuli soprog Franz. Bila je jezna, ker je bila, tako trdi, fotografija njenega umirajočega soproga, ki je priklopljen na aparate ležal v bolnici, posneta brez njene vednosti. 

Nedavno je najela odvetnika Dieterja Böhmdorferja, ki je za nemški Bild povedal, da je na fotografiji Franc Wegerer ter da je šel primer na sodišče. Medtem se je poleg Johanne javilo še več ljudi, ki trdijo, da je moški, ki diha s pomočjo aparatov, član njihove družine. 

Španec trdi, da je na fotografiji on

Španec, sicer zdrav 54-letnik, trdi, da so ga za potrebe kampanje proti kajenju posneli med operativnim posegom v bolnici Santiago de Compostela leta 2015, ko je bil na operaciji hrbtenice. 
Španec je sicer nekadilec, prepoznali pa naj bi ga sosedi, ki so kupili cigarete in ga opozorili na kampanjo. Ko je videl fotografijo, je tudi on najel odvetnike.

"Kot prvo, ne ležim v bolniški postelji zaradi posledic kajenja, ampak zaradi težav s križem," je povedal Španec. "Druga stvar, ki me jezi je, da so me posneli brez mojega dovoljenja."

Evropska komisija zavrača navedbe

Da je na fotografiji, je prepričan tudi 54-Harald Molter, a je njegov odvetnik po poizvedovanju zaključil, da se je njegov klient zmotil. Javili so se še trije moški iz Romunije, ki prav tako trdijo, da je na fotografiji njihove oče. Odvetnik Adrian Cuculis trdi, da so člani družine besni in terjajo visoko odškodnino. 

Pri Evropski komisiji zavračajo trditve, da so fotografijo posneli brez dovoljenja in poudarjajo, da je vsaka podobnost z osebami, ki se pojavljajo na fotografijah, naključna. Dodajajo, da poznajo identiteto vseh oseb, ki so na slikah, a njihovih podatkov zaradi zaščite osebnih podatkov ne morejo posredovati javnosti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • dhoo 09:47 08.april 2017.

    Ej, če bi te dobro " podmazali " sem prepričan, da nebi imel nič proti. Nekoč je neka ženska rekla, da se nebi prodala niti za milijon, pa so jo vprašali, kaj pa za dva, pa odgovori gospa, ja za dva bi pa šlo.

  • nergač 12:13 06.april 2017.

    napisal si univerzalen odgovor tipičnega Slovenca, ki se odziva na deviacije v družbi. Še nekaj podobnih:( "po glavi ga je mahnu-ja, kaj se mu je pa nastavljal?" ..."ukradel mu je denar- ja zakaj ga pa nosi s seboj?"...posilil jo je ...prikaži več - ja, kaj se mu je pa nastavljala?")

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 08:18 06.april 2017.

    dosti materijala za tožbe,upam da jih stožijo za velike denarce,kaj si pa dovolijo ,krneki bolnike lepit na škatlice.jaz vem tudi če bi oče podpisal da ga dajo na škatlico ko je imel pljučnega raka ,bi po smrti definitivno zahteval umik, ...prikaži več, pa da mi je zadnje na svetu .to so stvari ki se ne smejo skomercijalizirat ,zasebnost mora biti svetinja in nedotakljiva