Svet
73582 ogledov

Tovor iz Slovenije v Srbijo: Cariniki osupnili, ko so dvignili ponjavo

zaseženi avtomobil
1/3
Uprava carina Republike Srbije
Moški naj bi iz Slovenije v Srbijo peljal surovine za proizvodnjo barv in lakov, a pod ponjavo se je skrivalo pravo presenečenje.

Carinski uslužbenci Srbije so prejšnji teden v Gornjem Milanovcu ustavili voznika tovornjaka. Pričakovali so, da bodo opravili redni postopek, a se je pri pregledu izkazalo, da so stopili na prste tihotapcem avtomobilov. 

Skladno z dokumentacijo naj bi voznik iz Slovenije v Srbijo prevažal surovine za proizvodnjo barv in lakov. Cariniki so se odločili pogledati pod ponjavo in presenečeni obstali. Poleg omenjenih surovin se je bil na tovornjaku tudi avtomobil znamke BMW, na katerem niso bile nameščene registrske tablice. 

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na srbski carinski upravi, so se tihotapci dobro pripravili. Avtomobil je bilo namreč treba na tovornjak naložiti s pomočjo viličarja in nato dobro pritrditi, da se med vožnjo ne bi premikal.  

Podobno izkušnjo so minuli konec tedna imeli tudi uslužbenci na mejnem prehodu Batrovci. Ustavili so moškega, ki je poskušal čez mejo spraviti luksuzni avtomobil Porsche Panamera 4s. Vrednost takšnega avtomobila je ocenjena na okoli 77.000 evrov. 

Na vprašanje, ali ima kaj prijaviti, je rekel, da ne. Vendar pa je carinikom padel v oči podatek, da voznik ni lastnik avtomobila, s katerim je bil na poti v tujino, prav tako ni imel pri sebi drugih potrebnih dokumentov. Cariniki so tako avtomobil zasegli do konca postopka. 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 8
  • Avatar lopov
    lopov 08:00 05.marec 2024.

    Ukraden... tam jih vozijo dileri in mafija... tam nišče ne preverja avtov če ukradeni ker policija sodeluje z mafijo... povem primer ko so ukradli BMW enemu ko šel z morja in prespal v hotelu z vsem.. so policaji javili tej ...prikaži več osebi da vedo kje je avto vedar naj ne hodi po njega sam.. ker se lahko marsikaj zgodi... reklu mu so samo lahko ga odkupiš od tega kar ti ukradel avto... to edina možnost preko posrednika policaja...

  • Toma 20:18 04.marec 2024.

    Ponoči sladko spim. Nimam nemških jajc pred hišo ;-)

  • T_rex 18:37 04.marec 2024.

    Balkan_ska Mutna Posla d.n.n. ...