Svet
7208 ogledov

Trump razkril, kje bodo pokopali mamo Melanie Trump

donald trump, melania trump
1/2
Profimedia
Newyorški sodnik Lewis Kaplan je zavrnil prošnjo nekdanjega predsednika ZDA za prestavitev v torek napovedanega začetka sodnega procesa v tožbi kolumnistke E. Jean Carroll zaradi obrekovanja, poročajo ameriški mediji. Trump je kot razlog navedel četrtkov pogreb tašče Amalije Knavs.

Trumpovi odvetniki so v petek vložili prošnjo, da bi prestavili začetek sojenja, ker želi biti bivši predsednik v sredo in četrtek z družino na Floridi zaradi pogreba matere nekdanje prve dame ZDA Melanie Trump.

Pogreb bo na Floridi v četrtek, odvetniki pa so v prošnji navedli, da želi biti Trump z družino tudi v sredo.

"Ženina mati, ki je bila neverjetna in lepa tako znotraj kot zunaj - neverjetna ženska - je umrla. Mojo ženo je to hudo prizadelo, jaz pa moram na to sojenje. Prosili smo sodnika, če si lahko vzamem dan premora za pogreb tašče, s katero sva si bila blizu," je v nedeljo podpornikom v Iowi povedal Trump.

"Rekel je ne. To so živali. Si lahko zamislite? To so slabi ljudje, radikalni levičarski norci, ki mi želijo škodovati, ker mislijo, da bo Joe Biden zmagal na volitvah. Rad bi le podpiral ženo, ki bo na pogrebu svoje mame," je dejal Trump.

Nekdanja prva dama Melania Trump je prejšnji teden sporočila, da je v 79. letu starosti umrla njena mati Amalija Knavs.

Na newyorškem sodišču se v torek začenja izbira porote, ki bo določila, koliko mora Trump plačati Carroll za obrekovanja pri zanikanju spolnega napada v devetdesetih letih v garderobi newyorške veleblagovnice. Enkrat mu je porota že odmerila pet milijonov dolarjev za isto razžalitev, vendar je Trump žalil naprej.

"Danes ob 15.59, na začetku prazničnega vikenda, je Trumpov odvetnik po elektronski pošti poslal članu osebja sodišča prošnjo za enotedenski odlog sojenja, ki je že dolgo načrtovano za 16. januar 2024. Kot razlog je navedel, da namerava gospod Trump 17. in 18. januar preživeti na potovanju in pogrebu, ki ga je družina načrtovala za 18. januar 2024 na Floridi. Prošnja se zavrne", je v petek sporočil Kaplan.

"Zelo nam je žal za Trumpovo izgubo, vendar v tem trenutku nasprotujemo popolni preložitvi sojenja. Vsaka zamuda je zelo škodljiva, ker bo gospod Trump skoraj zagotovo uveljavljal konflikte z urnikom, ko se bo začela njegova predsedniška kampanja," je sporočila odvetnica Carroll, Roberta Kaplan.

melania trump | Avtor: Profimedia Profimedia

Ob tem je ponudila kompromis, da se bo porota začela izbirati v torek, Trump pa lahko priča naslednji ponedeljek po pogrebu, kar so Trumpovi odvetniki zavrnili.

"Zavrnitev našega predloga s strani gospoda Trumpa verjetno vzbuja dvom o navedenem razlogu njegove prošnje za preložitev, kot tudi dejstvo, da je po smrti svoje tašče za 16. januar - enega od dni sojenja, za katerega gospod Trump zdaj zahteva preložitev - napovedal predvolilni dogodek v New Hampshireu," piše v njenem pismu.

Podrobnosti o tem, kje bo pogreb Amalije Knavs, niso znane. Leta 2022 so bivšo Trumpovo ženo Ivano Trump pokopali na zemljišču njegovega kluba za golf v Bedminstru v državi New Jersey. Kritiki opozarjajo, da je njegov klub s tem, da je proglašen tudi za pokopališče, dobil davčne olajšave.

Komentarjev 6
  • Idioti 11:23 18.januar 2024.

    TRAMP ti si mi še edina slamica upanja , da USA iztrgaš iz kremplov Globoke države , ki ima lutko imenovano Bajden !

  • Palson 13:19 17.januar 2024.

    ...in grob bivše žene (na golf igrišču) prerašča trava in plevel.

  • Plavi-mil 10:53 16.januar 2024.

    Kot bi naše levičarje poslušal, so se učili od našega krivosodja.