Svet
15 ogledov

Tudi četrti poskus neuspešen

Diana Nyad Reuters
Plavalki Diani Nyad tudi v četrto ni uspelo preplavati 166 kilometrov dolge poti od Kube do Floride. Načrte so ji prekrižali ožigi meduze in sončne opekline.

"Po dolgem pogovoru s svojo ekipo je spoznala, da so ovire na tej poti prevelike. Zato se je odločila, da se bo v svoje dobro in dobro njene ekipe na Key West vrnila s čolnom," so sporočili iz ekipe Diane Nyad.

Vzdržljivostna atletinja, ki bo jutri dopolnila 63 let, je sicer že četrtič poskušala plavati s Kube na Florido, vsakokrat pa se ji je podvig izjalovil. Prvič je 166 kilometrov poskušala preplavati leta 1978, ko je uporabila kletko za zaščito pred morskimi psi, poroča Daily Mail.

Naslednjič je znova poskusila leta 2011, ko je ta podvig poskušala opraviti kar dvakrat. Prvič je bila neuspešna zaradi astme, drugič pa, tako kot zdaj, zaradi meduz.

To razdaljo je uspešno do zdaj preplavala le Avstralka Susie Maroney, in sicer leta 1997, vendar je uporabila kletko. Če bi podvig Diani uspel, pa bi postala prva Zemljanka, ki je razdaljo od Kube do Floride preplavala brez kletke.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.