Svet
30 ogledov

Umrla železna dama

Margaret Thatcher
1/12
EPA
Zjutraj je umrla nekdanja britanska premierka Margaret Thatcher.

Umrla je v 88. letu starosti zaradi kapi. "Mark in Carol Thatcher z veliko žalostjo sporočata, da je njuna mati, baronica Thatcher, umrla mirno po kapi danes zjutraj," je sporočil tiskovni predstavnik, lord Bell.

Edina britanska premierka je konservativno stranko na splošnih volitvah trikrat popeljala do zmage, na oblasti je bila med letoma 1979 in 1990. Nihče od drugih britanskih premierjev vse od zgodnjega 19. stoletja ni tako dolgo nepretrgoma ostal na oblasti.

Žalost v Veliki Britaniji

Thatcherjeva je bila zelo razvpita osebnost, takoj po objavi prihajajo pretreseni odzivi. Zdajšnji britanski premier David Cameron se je najprej odzval prek Twitterja: "Izgubili smo veliko vodjo, veliko premierko in veliko Britanko." Cameron se trenutno mudi v Madridu, oditi bi moral še v Pariz, vendar se bo zaradi smrti Thatcherjeve nemudoma vrnil v Veliko Britanijo.

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da je britanska kraljica Elizabeta žalostna zaradi novice ob smrti, družini namerava poslati zasebno sožalje.

Komentarjev 12
  • mph 12:29 09.april 2013.

    http://www.zurnal24.si/mesani-odzivi-na-smrt-thatcherjeve-clanek-187160

  • mph 08:16 09.april 2013.

    Khm, stolp, se spomniš kakšnega tujega dobrega "desnega"? :-)

  • mph 08:14 09.april 2013.

    Kot je najlepše povedal predstavnik sindikatov rudarjev ... vesel je, da jo je nadživel. Sem bil že takrat odrasel, da se spomnim iz prve roke ... kapitalistična prasica, ki je uničila še tisto malo sociale, ki so jo imeli oz. kot si napisala.