Svet
9 ogledov

V dveh eksplozijah 42 mrtvih in na stotine ranjenih

Napadi v Tripoliju EPA
Siloviti eksploziji, ki sta odjeknili druga za drugo v roku nekaj minut, sta v Tripoliju na severu Libanona ubili najmanj 42 ljudi, še 500 ljudi je ranjenih.

Po navedbah libanonskih oblasti je bilo v napadih na mošeji ubitih najmanj 42 ljudi, ranjenih je približno 500 ljudi. Gre za najbolj krvav napad v Libanonu od državljanske vojne med letoma 1975 in 1990.

"Število mrtvih v Tripoliju je naraslo na 42," je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal neimenovan vir iz libanonskih varnostnih sil.

Napad na mošejo

Prva eksplozija je odjeknila v pretežno sunitski mestni četrti al Zaherja blizu pristanišča mesta v času, ko so verniki zapuščali mošejo Takva po molitvah. Tarča drugega bombnega napada pa je bila mošeja Salam v mestnem predelu Al Mina, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Druga eksplozija je odjeknila v središču mesta blizu doma libanonskega premiera v odhajanju Nadžiba Mikatija.

Boji med suniti in alaviti

Sektaške napetosti so se v libanonskem Tripoliju v zadnjih mesecih povečale, podžiga pa jih krvavi konflikt v sosednji Siriji. Tripoli je namreč prizorišče nasilja med suniti, ki podpirajo oborožen upor v Siriji, in alaviti, ki podpirajo režim sirskega predsednika Bašarja al Asada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.