Svet
1976 ogledov

V podporo odpuščeni učiteljici starši otrok niso poslali v šolo

Profimedia
Opozorila na nasilnega učenca in dobila odpoved.

V hrvaških medijih v teh dneh odmeva zgodba učiteljice z okolice Splita, ki je zaradi opozorila o nasilnem učencu v svojem razredu izgubila službo. Učenec naj bi učiteljici in sovrstnikom grozil z železno palico in se samooklical za novega Kosta K.

Zdaj so na noge stopili starši  razreda, ki so se odločili, da v podporo razredničarki danes svojih otrok ne pošljejo v šolo. Sredi maja učencev omenjenega 5 E razreda kar tri dni ni bilo v šolo iz istega razloga – da bi podprli Zrinko Perković Dodig, poroča Dalmacija danas.  Ali se bo protest z neprihodom v šolo nadaljeval tudi v naslednjih dneh, še ni znano.

O izredni odpovedi pogodbe o zaposlitvi je na predlog ravnateljice odločil šolski svet. Po navedbah portala index.hr sicer javnosti še vedno ni jasno, zakaj takšna odločitev.  Kaplja čez rob naj bi bila odločitev učiteljice, ki je po tem, ko je izvedela, kaj njen učenec počne, poklicala policijo, ne da bi prej obvestila ravnatelja ali psihologa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Kmodri 20:03 31.maj 2023.

    Starši otrok, ki jih niso poslali v šolo so se postavili na stran odpuščene! Učiteljica je s klicem na policijo preprečila poškodovanje otrok! Pohvalno!

  • Pepe007 10:03 31.maj 2023.

    Najbrž otrok od nekoga "pomembnega".