Svet
1028 ogledov

Večkilometrska kolona, ker pregledujejo vse po vrsti

Strasbourg kontrole
1/6
S. H. H.
Francoske oblasti so maksimalno poostrile nadzor na meji me Francijo in Nemčijo. Policija javnosti prosi za pomoč.

"Na francosko-nemški meji je maksimalno poostrena kontrola tako za vstop kot izstop iz države," poroča naša novinarka Sergeja Hadner Hvala. "Pregledujejo vsak avto posebej, dela pa samo ena ekipa. Nastala je večkilometrska kolona, zastoj sega skoraj do mesta. Čakamo od 9. ure, pričakujemo pa, da bomo morali čakati še vsaj tri ure," je povedala okoli 11.30. Slovenca, ki sta bila tudi na poti iz Strasbourga, sta zaradi zastoja, zamudila letalo, je še dodala. 

streljanje Strasbourg Komentar Slovenija Ne streli, ne kri in ne mrtvi, v spominu mi bodo ostale oči

Policija prosi za pomoč

Francoska policija se je po pomoč obrnila tudi na javnost in prosila, da z njimi delijo informacije, ki bi lahko pripeljale do aretacije 29-letnega Cherifa Chekatta. Ubežnika išče več sto pripadnikov varnostnih organov tako na francoski kot nemški strani meje. Policija ob tem opozarja, da je izredno nevaren in naj se mu ne približujejo, če ga vidijo. 

Policija je medtem sporočila, da je napad terjal še eno smrtno žrtev. V bolnišnici je za posledicami ran zadobljenih v napadu umrla še ena oseba. Skupno število žrtev se je tako povzpelo na tri, ena oseba pa je možgansko mrtva. Več ljudi je še vedno v kritičnem stanju. 

Strasbourg dan po napadu Strasbourg Svet Očividec napada: "Moški je ležal z naboji v glavi"

Prejel sumljiv klic

Policija preiskuje nenavaden klic, ki ga je osumljenec prejel v času pred napadom in ki naj bi prišel iz Nemčije. Chekatt se na klic ni oglasil, preiskovalci pa poskušajo ugotoviti identiteto klicatelja. 

Strasbourg Svet Kdo je moški, ki je napadel v Strasbourgu?

dezurni@zurnal24.si
 

Komentarjev 3
  • miho 13:35 13.december 2018.

    Sorry, če sem prav prebral in razumel, je bil napadalec rojen v Franciji. Če je temu tako, ukrepi na meji ne bodo nič pomagali. Francija bo morala domov poslati vse muslimane in njihove potomce, ki so prišli tja v času, ...prikaži več ko je Francija kot kolonialna velesila imela pod svojim gospostvom velik del islamskega sveta (skoraj vsa zahodna in severozahodna Afrika).