Svet
6427 ogledov

Viktor Orban v Dalmaciji povsem neprepoznaven

volitve Viktor Orban Madžarska Profimedia
Madžarski predsednik vlade Viktor Orban je dopust na hrvaških otokih v Dalmaciji, kjer se nahaja že štiri tedne, vzel resno, kar je razvidno iz njegovega sproščenega videza, ki ga sicer nismo vajeni.

Fotografski aparati so ga prvič ujeli z brado, na sebi ima sončna očala in kapo, praktično neprepoznaven je tudi za rojake. Ga je pa prepoznal vodja zunanjepolitičnega odbora madžarskega parlamenta Zsolt Németh in se z njim fotografiral.

Lokacija srečanja ni razkrita, je pa razbrati iz odseva na njunih očalih: Zaklopatica, natančneje njeno pristanišče, na otoku Lastovo.

Orban redno preživlja letne počitnice na Hrvaškem, kar je tradicija že od medenih tednov z ženo. Čeprav je bila takrat destinacija Istra, je zadnja leta izbral dalmatinske otoke.

Med pandemijo koronavirusa, ko je križaril po Jadranu, je denimo Madžarom sporočil: Več Balatona, manj morja, kasneje pa tudi, da morajo Madžari na morje, sicer se počutijo kot v kletki.

Letošnje počitnice na Hrvaškem je Orban začel v prvem tednu avgusta, potem ko se je vrnil iz ZDA, kjer je sodeloval na konferenci konservativcev. Z vojaškim letalom je pristal na Braču, nato obiskal Hvar, kjer je večerjal s hrvaškim predsednikom Zoranom Milanovićem, nato pa še Vis.

Tam mu ni šlo vse po sreči – preluknjal je gumenjak, zato so ga, ženo in telesnega stražarja odvlekli v zaliv Rukavac.

Zadnja destinacija je Lastovo, kjer so ga kamere ujele v sproščeni, poletni izdaji.

Komentarjev 4
  • Ender3 14:36 28.avgust 2022.

    Madžarski Orban uživa v dalmaciji naš Borči pa še po lubenico na tržnici ne upa, brez varnostnika..Ojojjoj...

  • Avatar Kimberley-Echo
    Kimberley-Echo 13:19 28.avgust 2022.

    Lastovo je krasna destinacija! Tja sva z ženo hodila vsaj 10 let. Arhipelag poln presenečenj. Ljudje prijazni, večerje z jastogi i maraštino...ni da ni. Zdaj sem star in ne bom več dolgo, ampak tja bi še šel.

  • 8e1959c12b71f02f8171e5f4378c561a9f5245b2 12:43 28.avgust 2022.

    YES ONO MEĐED PA NI MEĐED.