Svet
14691 ogledov

Viralno: Kakšen spodrsljaj Srbov ob obisku italijanske premierke

Giorgia Meloni in Aleksandrar Vučić na srečanju v Beogradu instagram
Italijanski premierka Giorgia Meloni je prišla v nedeljo na uradni obisk v Srbijo. Srbski predsednik Aleksandar Vučić jo je na letališču pričakal z velikim šopkom rož, v znak dobrodošlice pa so bile postavljene tudi zastave. A bile so napačne!

Tako kot je običasjni ob prihodu tujih gostov, so ob avtocesti in glavnih ulicah v mestu, pa tudi pred Palačo Srbije, kjer je potekalo srečanje med italijansko premierko in srbskim predsednikom izobešene zastave. Pred Dvorom so bile zastave postavljene pravilno, težava pa je nastala pri tistih, ki so plapolale ob avtocesti, piše Nova.rs.

"Mislil bi, da je šala, če ne bi šel pred nekaj minutami mimo in videl ...," je bil eden od komentarjev na spletnih portalih. Na drogovih ob avtocesti namreč niso visele italijanske zastave, ampak madžarske. Kombinacija barv italijanske in madžarske zastave je namreč enaka, le da so madžarske črte postavljene vodoravno, italijanske pa navpično.

Fotografije so seveda takoj preplavile družbena omrežja, ljudje pa niso mogli verjeti, kako so si lahko privoščili tako napako ob obisku pomembne gostje.

"Vračam se iz Beograda in vprašam kolega, ali pride Orban k nam? Oh, kakšni bedaki ...," sta bila le dva komentarja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Naklonsky 22:22 04.december 2023.

    Naklučje s Taubijem? Tudi on je uprizoril indijanski ples pred premierko, bilo je še bolj zabavno!😂

  • Primorec 11:08 04.december 2023.

    Italijanska zastava pravilno visi.

  • Plavi-mil 09:37 04.december 2023.

    Večje sramote ne more narediti, kot jo je taubi v Itakluji.