Svet
15480 ogledov

Vojna za goste, eden mrtev

Mali Lošinj croatia.hr
V pretepu je najprej sodelovalo sedem ali osem ljudi. Turiste je zajela panika. Sledilo je streljanje.

Incident, ki je dodobra prestrašil turiste Malega Lošinja, se je pripetil na terasi restavracije, ki je bila v tistem trenutku polna gostov.

Šlo je za razčiščevanje starih zamer med dvema bratoma, lastnikoma sosednjih restavracij. Prepiri so stari že kakih dvajset let, poroča Večernji list, nanje so se domačini že skoraj navadili. Tokratni prepir se ni končal le s težkimi besedami, eden izmed bratov je mrtev. Lon Curri je s pištolo streljal na svojega brata Gjergja Currija, ki je zaradi hudih poškodb umrl med oskrbo zdravstvenih delavcev, ki so prihiteli v restavacijo.

Lokala sta na glavni mestni promenadi, drug ob drugem. Oče dveh bratov je konec 90-tih let na Mali Lošinj prispel iz Albanije in začel gostinski posel. Nasledila sta ga dva brata, ki pa se nista uspela dogovoriti glede nasledstva.

Spori so se v glavnem razširili takrat, ko je bila ena izmed restavracij polna, druga pa prazna, je za Večernji list povedal domačin. V sredo zvečer je bila restavracija brata, ki je končal pod streli, prazna.

Brata sta se najprej začela prepirati verbalno, pridružili so se še ostali člani družine, razvnel se je pretep. Lon je v nekem trenutku izvlekel pištolo in ustrelil. Kasneje je rekel, da ni nameraval streljati, a da se je v celotni zmedi pištola "slučajno" sprožila.

Pištola Spor Svet Streljanje na Malem Lošinju

Po streljanju ni skušal pobegniti, mirno je počakal na prihod policije. Ta je na zaslišanje poklicala tudi ostale člane obeh družin. Dogodek je pretresel domačine na Malem Lošinju, ki se bojijo, da bi se spori med družinama po tragičnem dogodku utegnili še nadaljevati.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • mirror 08:42 07.avgust 2017.

    Za poplavo Albancev po celi EU se zahvalite naši evropski Tanji, ki jim je podarila delovne vize.

  • Avatar Zala
    Zala 16:22 04.avgust 2017.

    Ne ogrožajo nas begunci, ampak šiptarija s svojo mentaliteto in mafijo.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 11:27 04.avgust 2017.

    Janševi sorodniki razčiščujejo mutne posle,kdaj pa pride na vrsto prej omenjeni??