Svet
15141 ogledov

"Vozim se po cesti in nenadoma pred mano ladja"

Ladja na sredi ceste 24sata
V Zadru in okolici je včeraj padlo kar 163 litrov dežja na kvadratni meter. Na cestah je prišlo do sesutja - avtomobili so bili pod vodo, v Ninu pa je na cesti pristala velika ladja.

"Vso noč je neutrudno deževalo. Šele ko sem zjutraj šel v službo, sem videl, kakšen kaos je pravzaprav nastal. Reka, ki je že leta 2017 v hudih poplavah uničila stare rimske mostove v Ninu, je popolnoma podivjala," je dejal bralec hrvaškega portala 24sata, ki je danes zjutraj posnel neverjeten prizor iz Nina. "Cesta je bila poplavljena, most, ki nas povezuje s preostalim delom kopnega, pa je bil zaprt. Nenadoma se je pred mano pojavil čoln," je opisal in dodal, da pri tem ni vedel ali sanja. 

Nasedla ladja je bila sprva ob strani v suhem doku. Zaradi poplavljenega polja jo je očitno dvignilo in naplavilo proti reki. "Nanosi vode so ladjo premikali centimeter za centimetrom. Imel sem srečo, da sem uspel priti tja, ne da bi se mi ladja približala," je povedal bralec. Pravi, da dežja ni več, vendar je vprašanje, koliko časa bo trajalo, da se popravi vso nastalo škodo. 

Dež poplavil ceste in avtomobile

V včerajšnjih padavinah je v Zadru padlo 163 litrov dežja na kvadratni meter. Ivan Šolić, znan amaterski meteorolog na Hrvaškem, poroča, da ta količina ustreza petim močnim deževjem v 24 urah. 

Neverjetna količina dežja je povzročila kaos na zadrskih cestah. Te so bile vedno bolj poplavljene in vozniki so obtičali v globokem kopičenju vode. 

"Ali mi lahko kdo pomaga spraviti avto iz vode?" se je glasil komentar pod sliko v Facebook skupini zadarske policijske postaje. Na sliki je bil avtomobil, ki je bil skoraj do strehe pod vodo.  

Nocoj predvidene ponovne nevihte

Za nocoj lahko prebivalci pričakujejo občasne ploge in nevihte, zlasti v prvem delu dneva na jugu. V popoldnevu je predvideno več sonca, kasneje pa močan in nevihtni jugo proti jugozahodu in severozahodu. Jutranje temperature zraka so znašale od 9 do 14 stopinj Celzija, najvišja dnevna temperatura pa bo znašala od 14 do 16 stopinj Celzija. 

Komentarjev 2
  • Grof 13:24 11.marec 2024.

    Pa to, po sliki sodeč, gre za Golobovo ladjo. Cenzurirano, Cirman, skoči v avto Vutotić pićke, pa na lice mesta, ….