Svet
37199 ogledov

Voznica zapeljala na tire, izstopila in zbežala, nato je pripeljal vlak

Kamera je zabeležila dramatičen trenutek, ko je v Prijedoru v Bosni in Hercegovini, voznica z avtom želela prečkati železniške tire, a jo je presenetila zapornica, zato je na tirih avto ustavila, izstopila in zbežala.

Kljub znaku 'Stop' in signalizaciji, ki je nakazovala, da se približuje vlak, je ženska prečkala železniške tire. Posledice bi bile lahko tragične, a jo je voznica k sreči odnesla brez poškodb.

"Spet smo lahko videli, da niti najsodobneje zavarovani prehodi preko železnice ne morejo preprečiti nesreč in rešiti življenj, če udeleženci v prometu, ko gre za spoštovanje zakonskih in prometnih predpisov, niso odgovorni. Vse udeležence v prometu pozivamo, naj spoštujejo prometne predpise, so odgovorni do sebe in drugih, se ustavijo pred prehodom in po prečkanju železniških tirov varno nadaljujejo vožnjo," so sporočili iz Železnic Republike srbske.  

Poudarjajo, da bi moral biti že prometni znak 'Stop' dovolj, da se vozniki ustavijo. "Pri približevanju prehodu ceste čez železniško progo so vsi udeleženci v prometu dolžni prilagoditi gibanje vozil, da se varno ustavijo pred svetlobnimi signalnimi napravami, ki naznanjajo približevanje vlaka," so še poudarili.

 

Komentarjev 12
  • Naklonsky 17:14 08.september 2023.

    Suljo je nategnil sosedo, Fata se mu je maščevala.

  • Avatar pantani
    pantani 06:28 08.september 2023.

    Fake!!!

  • LukaMB 22:26 07.september 2023.

    Pa to se komot spelje še meter, naredila je takšno paniko da dol padeš, koza zmešana.