Svet
71 ogledov

Z radarjev izginilo letalo z več kot sto potniki

Antonov letalo EPA
Oblasti v Mjanmaru so sporočile, da pogrešajo vojaško letalo, na katerem je bilo 116 potnikov in članov posadke.

Med mestoma Myeik in Yagon na jugu države, kjer je letalo izginilo z radarjev, so oblasti sprožile iskalno akcijo z vojaškimi letali in helikopterji.

Po predvidevanjih medijev naj bi bilo v nesreči udeleženo letalo kitajske proizvodnje Shaanxi Y-8.

"Komunikacijo z letalom smo nenadoma izgubili ob 1:35 popoldne, ko se je nahajalo okoli 20 milj od kraja Dawei," so sporočile tamkajšnje oblasti. V trenutku, ko je letalo izginilo, je bilo na višini 5500 metrov nad Andamanskim morjem približno 32 kilometrov zahodno od mesta Dawei. 

"Našli so dele poškodovanega letala približno 218 kilometrov daleč od mesta Dawei," je dejal predstavnik turistične organizacije Naing Lin Zaw v Myeiku in dodal, da mornarica še vedno preiskuje morje.

Iz pisarne vrhovnega poveljnika vojske so še sporočili, da je bilo na krovu 90 potnikov in 14 članov posadke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Večina potnikov je bila najverjetneje družinskih članov vojakov, ki so nameščeni na obalnem območju države, piše AFP. "Verjamemo, da je šlo za tehnično napako. Vreme tam je dobro," pa je za AFP dejal neimenovan vir na letališču. 

Jonah Fisher, dopisnik britanske BBC iz Mjanmara poroča, da je v državi trenutno monsunsko obdobje, prav nad krajem Yangon naj bi bilo v minulih dneh neurje še posebej silovito. 

Dogodke spremljamo, več sledi …

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.