Svet
42418 ogledov

Zadel šestico na lotu, denarja mu ne dajo

loterija loto listek Profimedia
Čeprav je pravilno napovedal dobitne številke, ne bo dobil niti centa.

Nemec Rainer Henning je v začetku novembra vplačal loto listek in imel srečo. Pravilno je napovedal šest številk in se razveselil denarja. Ker je pravilno kombinacijo napovedalo več igralcev igre na srečo, bi mu številke prinesle 24 tisoč evrov. 

71-letni Henning je že naredil načrte, kaj bo z denarjem, ko ga je presenetila vest, da mu dobitka ne bodo izplačali. Henning ima namreč v lasti kiosk, kjer je vplačal listek. Pravila loterije namreč ne dovoljujejo lastnikom in zaposlenim, da vplačujejo na lokacijah, kjer delajo. Če bi vplačilo izvedel kjer koli drugje, bi mu denar izplačali. 

Henning trdi, da za to pravilo ni vedel. "Če bi vedel, da ne smem igrati tu, tega ne bi storil," je dejal. Tiskovna predstavnica loterije Dorothee Hoffmann trdi, da o tem obvestijo vse lastnike in zaposlene in da bi Henning to moral vedeti.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Naklonsky 09:16 20.november 2019.

    Večina ljudi, ki igra loto, po žrebanju obišče prodajalca ki mu je listek prodal in vpraša: "Je kaj?" Odgovor: "Nič ni." In vrže listek pred očmi igralca v koš... In konec dneva, veselo vzame listek iz koša in na loterijo... ...prikaži več. Seveda so tudi pošteni prodajalci, pa vendar se lahko najde kakšen pohlepnež da pretenta naivneža. Torej je vsaj minimalna varovalka, da loto prodajalec ne sme igrati preko svoje trafike.

  • sebastijan39 09:07 20.november 2019.

    Butelj jaa😅😅😅..listek bi dal drugemu ali bi rekel, da ga ni on vplačal, pa naj loterija dokaže, da ga je res on vplačal..verjetno bo zadeva šla na sodišče..pa dobrega odvetnika

  • anton55 21:50 19.november 2019.

    Dal bi listek sorodniku da dvigne denar,butelj