Svet
4248 ogledov

Nori posnetki z letala: Eden od potnikov je v zraku odprl vrata

Preiskava incidenta še poteka.

Na letalu južnokorejske družbe Asiana Airlines je potnik med pripravami na pristanek v Južni Koreji odprl zasilni izhod, zaradi česar je ob sicer varnem pristanku več potnikov potrebovalo zdravstveno pomoč. Po navedbah letalske družbe so južnokorejske oblasti moškega ob pristanku aretirale, preiskava še poteka.

Letalo Airbus A321-200 je na domačem letu prevažalo skoraj 200 potnikov. Incident se je zgodil blizu vzletne steze na mednarodnem letališču Daegu, približno 240 kilometrov jugovzhodno od Seula.

Ko je bilo letalo še vedno približno 200 metrov nad tlemi, je potnik, ki je sedel blizu zasilnega izhoda, "ročno odprl vrata s premikom ročice", je za AFP povedal predstavnik južnokorejskega prevoznika.

Zaradi nepričakovanega odprtja vrat so imeli nekateri potniki težave z dihanjem, nekaj ljudi pa so po pristanku odpeljali v bolnišnico, vendar ni bilo večjih poškodb ali škode, je še dodala letalska družba. Hospitaliziranih je bilo devet ljudi, poročanje južnokorejske tiskovne agencije Yonhap povzema AFP.

Na kratkem posnetku incidenta, ki ga je objavil Yonhap, je videti, kako sunki vetra vdrejo skozi odprta vrata, naslonjala sedežev se tresejo, ljudje pa prestrašeno kričijo.

Preiskava nesreče letala na Hrvaškem Svet Svet Misterij tragične usode letala in posadke na Hrvaškem Kolumbija letalska nesreča preživeli Pogrešani od 1. maja Svet Neverjetno: 17 dni po letalski nesreči našli žive štiri otroke letališče Slovenija Popotnik Brnik: Ne boste verjeli, kaj je želel nesti s seboj na letalo!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Boschtjan Zupanchich 14:30 31.maj 2023.

    To pa je Norec na kubik, .... in kako to, da se vladajoči ne vprašajo, odkod jim prihajajo tako pokvarjeni ljudje .... ??? Zato, ker so tudi vladajoči podobno Brezbrižni in Zlobni !!! ! !!!