Svet
391 ogledov

Zelenski rusko prekinitev ognja označil za laž

Volodimir Zelenski Epa
V Ukrajini je v soboto pozno zvečer prenehala veljati enostranska prekinitev ognja, ki jo je za pravoslavni božič razglasil ruski predsednik Vladimir Putin.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v večernem nagovoru prekinitev ognja označil za laž. Iz Ukrajine so sicer tudi med prekinitvijo ognja poročali o obstreljevanju.

"Svet je lahko še enkrat videl, kako lažnive so izjave, ki jih na vseh ravneh dajejo v Moskvi," je dejal Zelenski. "Govorijo o prekinitvi ognja, v resnici pa se je nadaljevalo rusko obstreljevanje Bahmuta in drugih ukrajinskih položajev," je dejal po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Putin je enostransko 36-urno prekinitev ognja razglasil v četrtek, veljala naj bi za pravoslavni božič od petka opoldne do sobote opolnoči po moskovskem času.

V Kijevu so prekinitev ognja zavrnili ter jo označili za propagando in taktično past.

Ukrajina vojak Svet Svet Putin ponujal premirje, Ukrajinci šokirali Vladimir Putin Vojna Svet Putin: Nepričakovana poteza ob prazniku

Po ruskih trditvah so ukrajinske sile v soboto nadaljevale obstreljevanje njihovih položajev, zato so kljub prekinitvi ognja na napade odgovorili. Boji naj bi se nadaljevali na območjih Hersona, Donecka in Zaporožja.

Po ukrajinskih navedbah sta bila v ruskem obstreljevanju Bahmuta med razglašeno prekinitvijo ognja ubita dva civilista.

Komentarjev 5
  • LukaMB 16:43 08.januar 2023.

    Da ljudje še vedno verjamejo temu mafijcu, ki bo kmalu poleg Vogue magazina bil še 1. na Forbes listi najbogatejših skupaj z njegovim pedo-Bidnom vojnim zaslužkarjem.

  • janči 14:44 08.januar 2023.

    Že samo, če pogledaš tale obraz Zelenskega, kateremu manjkajo na vrhu glave samo še rogovi, je celotna fotografija poosebljenje zla in hudiča.

  • mph2 09:14 08.januar 2023.

    Notorični lažnivec (dokazan neštetokrat) in korumpirani pronaci očita drugi strani svoje svinjarije. Ne bi hvalil Putina, ampak, če primerjam njega s tem ameriškim klovnom, ki vodi svet v jedrsko vojno, sploh ni dileme.