Svet
13649 ogledov

Ponoči silovit potres blizu Slovenije

Seizmograf Profimedia
Območje na meji med Črno goro in BiH je stresel močnejši potres. Tresenje tal čutili celo na jugu Italije.

Območje na meji med Črno goro in BiH je zgodaj zjutraj stresel potres z močjo 5,4. Zaenkrat še ni poročil o škodi ali ranjenih, tresenje tal pa so občutili tudi v hrvaški Dalmaciji, Srbiji in celo na jugu Italije.

Glede na prve informacije je bilo središče potresa 28 kilometrov od mesta Nikšič na zahodu Črne gore in 25 kilometrov od mesta Bileće na jugu BiH, na globini slabih deset kilometrov.

Med drugim so ga čutili celo v 200 kilometrov oddaljenem Sarajevu in v Dalmaciji, zlasti na širšem območju Dubrovnik. Glede na poročanje italijanske tiskovne agencije Ansa poročila o tresenju tal prihajajo celo iz Apulije na jugu Italije.

Po prvem potresu malo po 4. uri zjutraj je sledil še nekoliko šibkejši z močjo 3,4, ki je imel epicenter nedaleč od prvega, na črnogorski strani meje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • bojan88 23:05 14.marec 2024.

    Celih 850 km stran... a to je za vas "blizu" Slovenije?

  • Idioti 22:56 14.marec 2024.

    Vi s takšnim naslovom lahko pridete skozi pri mladoletnikih , ki so sedeli na ušesih pri zemljepisu , tudi pisec tega članka . Takole , Italija je 3x bližja , Srbija in Hrvaška sta blizu , Kosovo in Makedonija, nauš ...prikaži več verjel tudi Grčija , Bolgarija Romunija in Mađarska ! Slovenija je pa 700km stran !! Čuj ti njega blizu !!!

  • www 09:05 14.marec 2024.

    nekateri bi strašno radi zrinili Slovenijo nazaj na Balkan...