Svet
27229 ogledov

Zgražanje pri sosedih: zdravniki ob truplu plesali in peli

Video o zdravnikih Twitter
Profesorji univerze in specialisti sodne medicine peli in plesali ob telesu, ki je bilo darovano v znanstvene namene.

V Italiji je v soboto zvečer po socialnih omrežjih zaokrožil video sramotne zabave zdravnikov. Posnetek je postal hitro viralen, saj zdravniki plešejo in pojejo tik ob kolegih, ki izvajajo obdukcijo na človeškem truplu. 

"Nespoštljivo vedenje, ki ga v Italiji še niso zabeležili"

Video prikazuje približno dvajset zdravnikov v učilnici, skoraj vsi stojijo, nekateri nosijo halje. V ozadju odmeva prepoznavna skladba "Gioca Jouer" Claudia Cecchette. Glasnost je visoka, večina jih pleše in se smeje. To ne bi bilo nič čudnega, če ne bi pred njimi skupina kolegov izvajala obdukcijo na truplu, ki je bilo darovano v znanstvene namene.

Nekaj korakov stran je še eno telo, ki je pokrito z odejo.

Kot poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je šlo za posnetek z mednarodnega tečaja na Malti, kjer je bilo tudi veliko profesorjev iz znanih italijanskih univerz. Posnetki so se hitro razširili po spletu in sprožili jezo in ogorčenje med uporabniki. Po mnenju Filippa Anellija, predsednika Nacionalne zveze zdravniških zbornic (Fnomceo), gre za "nespoštljivo" vedenje, ki v Italiji še ni bilo zabeleženo.

"Verjamem, da si poklic zasluži spoštovanje," je dodal, "a je treba spoštovati tudi trupla. Zdravniška zbornica bo opravila oceno vedenja vpletenih strokovnjakov". 

Glede dogodka so se oglasili tudi italijanski specialisti sodne medicine, ki so člani Simle, italijanskega združenja za sodno medicino in zavarovanja. Preko besed predsednika Francesca Introneja so se distancirali od dogodka, vedenje strokovnjakov v univerzitetni učilnici na Malti pa opisali kot "nesprejemljivo".

"Vedenje italijanskih zdravnikov je vedno usmerjeno v največje spoštovanje dostojanstva trupla in svojcev," je poudaril.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • Idioti 12:55 16.april 2024.

    A je vojne v UA konec ali samo zmaguje tisti , ki vam ni všeč ! Živela majka Rusija in car Slovanov Putin ! Dol z Plavo in Belo gardo , znanimi Slovenskimi izdajalci !

  • Avatar Suli
    Suli 10:29 15.april 2024.

    Ali res niste zmožni komentirati vsebine članka? Psihične težave se rešujejo drugje pa brez zamere.🤔

  • Gandi123 09:47 15.april 2024.

    Ob gornjih komentarjih mi gre dobesedno na bruhanje! Kletne 🐑🐑🐑 izkoristijo vsako priliko, da pljuvajo po pernatih živalih. Verjetno še ponoči sanjajo 🕊🕊🕊.