Svet
24612 ogledov

Župnik dvignil prah: Domove blagoslovite sami, denar pa nakažite na naš račun

Cerkev maša kristjani Profimedia
Za blagoslov naj verniki pripravijo sveto vodo, Biblijo, križ in svečo.

V času epidemije duhovniki večinoma ne bodo blagoslavljali domov, ker to predstavlja preveliko epidemiološko tveganje. Je pa pri naših sosedih precej prahu dvignil duhovnik Mate Berišić iz Škurinj, ki je vernike pred prazniki nagovoril v pismu. Po poročanju hrvaškega Novega lista je župnik zapisal molitev za blagoslov družine in jih na praznik sv. Štefana, 26. decembra, povabil, naj sami blagoslovijo svoje domove, denar, ki ga sicer dajo cerkvenim uslužbencem med blagoslovom domov, pa naj nakažejo kar na bančni račun župnije. 

Za blagoslov naj pripravijo sveto vodo, Biblijo, križ in svečo. Če v družinah nimate svete vode, lahko s svojo steklenico pridete v cerkev in jo vzamete, je dodal župnik.

"V teh dneh potrebujemo božji blagoslov, da nas zaščiti pred pandemijo"

Mate Berišić | Avtor: 24sata 24sata
"Živimo v negotovih in težkih časih, časih, ki sploh niso lahki, zato v teh dneh resnično potrebujemo Božji blagoslov, da nas zaščiti pred pandemijo koronavirusa. Žal sem se zaradi epidemioloških razmer letos odločil, da domov družin ne bom obiskal in jih blagoslovil, da ne bi bil potencialni nosilec okužbe s koronavirusom. Želim zaščititi tako vas kot sebe," je zapisal.

"V navadi je, da družina med blagoslovom družine da duhovniku letni finančni prispevek za potrebe župnije. Če čutite potrebo in če želite prispevati svoj prispevek župniji v letošnjem letu, lahko to storite tako, da ga prinesete v župnijo, ali pa znesek nakažete na naš bančni račun," je nadaljeval. Vernikom se je iz srca zahvalil za vse donacije. 

Berišić pozneje dejal, da njegov namen ni bil slab

Zaradi razburjenja, ki ga je njegovo pismo povzročilo v javnosti, se je Berišić že opravičil. "Moj namen nikakor ni bil slab, za nič ne prosim in to najbolje ve sam Bog, ki pozna mojo dušo, in moji župljani, ki dobro vedo, kakšno je moje srce," je dejal za portal 24sata. 

Meja med Hrvaško in Slovenijo mejni prehod meja Svet To so izjeme za prehod hrvaške meje brez negativnega testa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 34
  • Janez 06:57 07.december 2020.

    Samo še en dokaz da je cerkev opij za neumne in da je njen edini cilj opetnajstit -izkoristit nespametno rajo!!

  • liacrosni 18:36 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - oddličen prrojekt za odrrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks

  • plunexma 15:09 06.december 2020.

    www︎.︎Devmar︆.︆net - odličen projekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za seks