Slovenija
56 ogledov

Semolič: To je pot v revščino!

kresovanje
1/17
Anže Petkovšek
Zvečer so po vsej državi zagoreli kresovi, s katerimi bodo obeležili mednarodni praznik dela. V Sloveniji bodo morda to zadnji prvomajski prazniki, ki bodo trajali dva dni. Semolič na Rožniku: Gospodje, greste predaleč!

Prvi mož Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič je na Rožniku na predvečer praznika dela povedal, da Slovenija in EU potrebujeta dogovor, kako priti do novih delovnih mest in ne zlatega pravila.

Kot pravi, nasprotujejo ukrepom, ki želijo prizadeti upokojence, znižati pravice brezposelnim, nadomestila in druge pravice. "To je pot v revščino," je dejal in dodal, da nasprotujejo posegom v javni sektor.

Po njegovem mnenju potrebujemo ohranjanje naših tovarn in odpiranje novih delovnih mest. "To je prava pot," pravi in vlado poziva, da naj ne gre predaleč. "Greste predaleč! Gospodje so šli v požrešnosti po dobičkih predaleč, ko bi delavcem vzeli drugi januar in drugi maj!"

Na Rožniku se sicer tokrat ni zbralo veliko ljudi. Morda je kriva tudi glasba, saj obiskovalcem igra rokovska skupina, ki je sicer običajna za praznovanje na Rožniku na predvečer praznika.

Tak praznik dela le še letos?

Načrtovana ukinitev prazničnega 2. maja je vzbudila že vrsto polemik. Glede na anketo časnika Delo je kar 67,6 odstotka anketiranih proti temu, da se 2. maj ukine kot dela prost dan.

V Rušah znova rekord

Praznovanje praznika dela se bo začelo drevi s številnimi kresovanji. Tradicionalno bo potekal tudi letos na Rožniku, zbrane bo nagovoril Dušan Semolič, predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

V Rušah pa bodo znova poskušali postaviti rekord in zanetiti največji kres v državi.

Previdno!

Na Upravi RS za zaščito in reševanje pa pozivajo k previdnosti ob kurjenju kresov. Opozarjajo, da je treba upoštevati pravila, ki veljajo za kurjenje v naravnem okolju ter da mora biti na javnih prireditvah s kresovanjem organizirana požarna straža, ki jo lahko opravljajo samo gasilci. Če pa pri kresovanju ogenj uide izpod nadzora, je treba takoj obvestiti pristojni regijski center za obveščanje na telefonsko številko 112.


SODELUJTE!
Že veste, kje boste kresovali? Sodelujete pri pripravljanju kresa? Zanimive fotografije nam pošljite preko spodnjega obrazca. Avtorja najboljše bomo nagradili s simbolično nagrado.

Komentarjev 9
  • izvedenec 06:39 01.maj 2012.

    rdeči goljuf Semolič ima večje dohodke od Stanovnika;seveda je goljuf zadnji, ki bo pridigal

  • ak 01:34 01.maj 2012.

    sodobne demokracije*Komentar je namenjen vsem, ki penijo po tem blogu, pa čeprav je bil sprva namenjen nini.Lp

  • ak 01:33 01.maj 2012.

    smiri živce. tako to je. tudi če bi bila ti ali pa Zoki na oblasti, dvomim, da bi nam šlo kaj bolje. Kaj ti pomaga, če si sama poštena, ostalo pod teboj pa gnilo. Problem je v miselnosti Slovencev, ko ...prikaži več je izogibanje davkom in priporočenim poštam slovenski šport št. 1, ko se vse bolj uveljavlja načelo "kar lahko storiš danes, preloži na drugega", ko prevaranti veljajo za heroje (seveda če so na pravi strani - velja tako za ene kot za druge), ko vsaka opcija svoje sporno ravnanje opravičuje z enakim ravnanjem nasprotne opcije, ko so na delavniške dopoldneve ceste polne avtomobilov, trgovine pa ljudi, v času, ko bi mogli delati, ko ravna človek v vsakem primeru napačno, če pripada "napačni" oz. nasprotni opciji od "ocenjevalčeve". Skratka: Problem je v miselnosti. V slovenskem prostoru je preveč čustvovanja in premalo racionalizma, ter še manj občutka pripadnosti in žrtvovanja za skupno dobro. Gre za popolno prevlado brutalnega splošnega egoizma - verjetno eden večjih negativnih učinkov so