Magazin > VIP
36 ogledov

Na krstu bosta postregla dve leti staro torto

william kate EPA
Kate in William bosta sina krstila točno mesec dni po rojstvu, tako kot sta kraljica Elizabeta II in princ Phillip krstila princa Charlesa.

Kraljica Elizabeta II je prestolonaslednika princa Charlesa leta 1948 krstila mesec dni po rojstvu in temu bosta sledila tudi William in Kate. Kar se tiče krstne slovesnosti princa Georgea Alexandra Louisa, obleke in sprejema se bosta novo pečena starša držala tradicije.

Za razliko od kraljeve poroke, ki je državna priložnost, je krst rezerviran za približno 60 najbližjih sorodnikov in prijateljev. Po polurnem bogoslužju, bo nadškof Caterburyja Kate, Williama in botra povabil k 172 let stari krstni fontani, napolnjeni z vodo iz reke Jordan. Ko bo kraljica Elizabeta II, ki je vrhovna guvernerka angleške cerkve, dvignila pogled, bodo otroka dvignili v zrak, kar simbolizira sledenje Kristusu. Takrat bo novorojenček krščen, kar bo pospremljeno s himno, ki jo bo zapelo šestnajst pevcev.

Od leta 1841 so bili ob krstu skoraj vsi kraljevi novorojenčki oblečeni v svileno haljo s čipkami, ki so jo prvič uporabili za krst kralja Edwarda VII. Kraljica Elizabeta II je leta 2008 naročila repliko, v kateri je bil krščen njen vnuk James, sin princa Edwarda. Bodoči kralj princ George bo seveda nosil originalno. Zanimivo pa je, da bosta Kate in William na sprejemu postregla z zgornjo plastjo poročne torte, ki so jo na dan njune poroke, aprila 2011, zamrznili.

 

 

 

 

 

 

 



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.