Slovenija
36 ogledov

Tečejo zadnje ure

KDD Anže Petkovšek
Pretirane gneče nismo opazili, čeprav se v kratkem ukinjajo registrski računi za delnice in je več kot 100.000 računov še odprtih.

Kdor želi delnice obdržati ali prodati, mora tako odpreti trgovalni račun. Registrski računi za delnice se namreč ukinjajo. Po podatkih KDD je bilo 27. decembra odprtih še 129.836 registrskih računov.

KDD | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Imetniki registrskih računov imajo dve možnosti. Delnicam se lahko odpovejo ali pa odprejo trgovalni račun. V slednjem primeru je smotrno preveriti, kateri ponudnik je najbolj ugoden. 

Delnice, ki ne bodo prenesene na trgovalni račun, se bodo prenesle v sodni depozit. Fizične osebe bodo praviloma imele možnost, da tudi po poteku roka odprejo trgovalni račun. Registrske račune, ki jih mora centralna depotna družba v skladu z zakonom o nematerializiranih vrednostnih papirjih ukiniti do 1. januarja 2017, bodo začasno nadomestili prehodni računi.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • nergač 18:27 30.december 2016.

    BP, daj ne nabijaj o stvareh, če se prej ne poučiš. Kakšno gnečo pa ti pričakuješ? Žurnalovci ste dobri samo za vaše riti, ki jih razkazujete tudi danes v sosednjem "članku" , pa za nosečnice in vaše znane slovenke, z ...prikaži več Zalo na čelu. Pustite gospodarstvo in posle, ker je to preveč za vas. Samo, da ne začnete pisati o energetiki v 21. stoletju, prosim vas, no...