Magazin > Lepota & telo
54 ogledov

Teh stvari nikar ne delite z drugimi!

naravno milo Shutterstock
Čeprav so vas starši učili, da morate svoje stvari deliti z drugimi, vam polagamo na srce, da v nekaterih primerih naredite izjemo.

Naštetih higienskih pripomočkov v nobenem primeru ne delite z drugimi.

Brisače
Dvakrat premislite, ali si res želite izposoditi rabljeno brisačo. Nevarna je še zlasti mokra. Med drugim lahko staknete konjunktivitis in celo gonorejo.

Mila v kosu
Raziskava iz leta 2008, ki jo je izvedla univerza na Floridi in pri kateri so sodelovali igralci nogometa, je pokazala, da se je okužba z bakterijo staphylococcus aureus, ki je odporna na meticilin, pogosteje ponavljala pri tistih, ki so si delili milo v kosih. Čeprav mila sama po sebi zmanjšujejo prisotnost bakterij, ameriški center za nalezljive bolezni priporoča uporabo tekočega mila. Bonus: tega lahko delite z drugimi.

Antiperspirant
Namen dezodorantov je uničenje bakterij, ki povzročajo smrad, zato se lahko pohvalijo s protibakterijskimi lastnostmi. Namen antiperspirantov pa je zmanjševanje znojenja, ne uničujejo pa bakterij, ki se po uporabi na njem nabirajo. Zaradi prijateljevega antiperspiranta verjetno ne boste zboleli, boste pa zagotovo "podedovali“ nekaj njegovih kožnih celic in dlak. Fuj!

Britvice
Nikar ne uporabljajte tujih britvic. Dermatologi opozarjajo, da se z britvicami lahko prenašajo različne bolezni, med drugim tudi hepatitis B in C ter virus HIV. "Dokazano je, da se z britvicami lahko prenašajo bakterijske in tudi glivične okužbe,“ razlaga dermatologinja Bethanee J. Schlosser.

Zobna ščetka
Niti partnerju je ne posodite! Dokazano je, da se lahko na ta način okužiti s celo vrsto okužb, ki se prenašajo s krvjo.

Ščipalka/Škarjice za nohte
Ena beseda: glivice. A to še ni vse. Z njimi se lahko prenašajo tudi druge okužbe, še zlasti, če so na ščipalki ostanki krvi. Ko vas bo prijatelj naslednjič prosil za škarjice za nohte ali ščipalke, pojdita skupaj na manikuro oziroma na pedikuro.

Komentarjev 1
  • se_eden 00:02 28.julij 2014.

    včasih so rekli, žene, konja in glavnika, se ne posoja...