Slovenija
11 ogledov

Tudi do 15 cm novega snega

<slovenija> 14.01.2009 sneg, KPL, posipanje ceste, snezne razmere, cesta, Boštjan Tacol
Lokalno lahko zapade tudi do 15 cm novega snega. Za konec tedna zjutraj tudi manj kot –10 stopinj Celzija.

"Danes bo snežilo v večjem delu Slovenije, več na vzhodu," je povedal Andrej Pečenko, dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (Arso). Do večera lahko v Posavju, na Kočevskem, Dolenjskem in v Beli krajini lokalno zapade celo do 15 cm novega snega.

V prihodnjih dneh bo suho, a hladneje. Jutranje temperature lahko lokalno padejo tudi pod –10 stopinj Celzija. Čez dan bo nekoliko topleje, vendar še vedno pod ničlo.

Burja do 120 km/h

Arso je za danes izdal tudi opozorilo zaradi močne burje na Primorskem. "Popoldne, zvečer in v prvi polovici noči na petek bodo na izpostavljenih mestih najmočnejši sunki do 120 km/h," so zapisali na spletni strani.

Zaradi burje je na hitri cesti med Nanosom in Ajdovščino ter regionalni cesti med Podnanosom in Ajdovščino prepovedan promet za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Na Dolenjskem je promet po podatkih prometno-informacijskega centra oviran zaradi snega, ki se ponekod že oprijemlje cestišča.

Mraz tudi na Hrvaškem

Sneži tudi pri naših južnih sosedih. Vremenoslovci opozarjajo pred novim snegom v Gorskem kotarju, Liki in notranjosti Hrvaške. V soboto se bodo temperature spustile tudi –14 stopinj Celzija.

Komentarjev 3
  • HansAndersen 14:58 24.januar 2013.

    ja pa saj arso ne vidi, kaj piše na oblaku, kolko ga bo vrgel dol :) pač ocenijo glede na vsebnost oblaka, zaj pa meter gor al pa dol, LOL :)))

  • majmun1978 14:57 24.januar 2013.

    to bo pokopalo vlado....

  • Andrej Kovačič 10:16 24.januar 2013.

    haaahaaa do 15 cm je 2 cm tudi :) arso ajoooj