Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Ukradeno psico vrnili lastnici

border collie Facebook
Lastnica breje borderske ovčarke psičko po enem tednu dobila nazaj.

Društvo za zaščito živali Bela krajina je na svojem Facebook profilu objavilo sporočilo, da so neznanci vrnili ugrabljeno psičko Julo. "Ponoči so jo pripeljali in jo pustili pred hišo," je povedala lastnica borderske ovčarke Veronika Polak. "Psička je v enem kosu, še vedno breja, psihično v slabem stanju, kar je normalno, saj je en teden ni bilo. Hranjena je bila, ni zanemarjena, ni umazana, ne smrdi."

Psička naj bi bila blizu

Kdo jo je vzel, Polakova ne ve, prepričana pa je, da je izpostavljenost pogrešane psičke v medijih in na socialnih omrežjih prispevala k temu, da so se ugrabitelji ustrašili in jo vrnili domov. "Sumim, da je bila zelo blizu, v Beli krajini gotovo, kakih deset kilometrov stran od doma," pravi Polakova. "To je bilo za njih preveč nevarno, ker je bila psička razpoznavna. Mislim, da, ko so jo odpeljali, sploh niso vedeli, kaj so odpeljali."

Psička naj bi v teh dneh skotila mladičke. "Glede na stres, se zna malo zamakniti, lahko pa je tudi prej," pove Polakova. "Težko rečemo, vsekakor upamo, da bo vse v redu, saj je to bil šok za psičko."

Prijavljajte izginotje psa

Bordersko ovčarko so pogrešali en teden. Društvo za zaščito živali Bela krajina se zahvaljuje vsem, ki so delili objavo, še posebej tistim, ki so kužko iskali na terenu. Obenem poziva vse, ki se jim je kdaj koli zgodilo, da so jim proti njihovi volji odvzeli psa, naj to javijo na zasebno sporočilo društva ali telefonsko številko 040 984 550. "Potrebujemo informacije, kdaj se vam je to zgodilo, podatek o tem ali ste podali prijavo na policijo, ali ste psa dobili nazaj in kako ste ukrepali,“ so zapisali.

Komentarjev 1
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 12:11 16.februar 2015.

    glede na to da storilec ni kazonvan bo verjetno samo počakal da se pozab mal na vseskp pa komu drugmu vzel...sicer ne vem zakaj ker je v zavetiščih tok enih psov k iščejo lastnika ampak ok..