Slovenija
19 ogledov

Upravno sodišče ugodilo Jankoviću in Kanglerju

Zoran Janković Franc Kangler BC/Mediaspeed
Komisija za preprečevanje korupcije bo morala ponovno odločati o zahtevi Zorana Jankovića in Franca Kanglerja za vpogled v dokumentacijo nadzora njegovega premoženja.

Upravno sodišče je namreč ugodilo tožbi Zorana Jankovića in odpravilo sklep KPK, s katerim je komisija januarja lani zavrgla županovo vlogo za vpogled v spis, poroča Delo.

V komisiji so takrat pojasnili, da ne gre za upravno zadevo, kot jo določa zakon o splošnem upravnem postopku. Janković se je odločil za tožbo, podobno pa tudi nekdanji mariborski župan Franc Kangler. Upravno sodišče je ugodilo tudi njemu.

Ne gre za upravno zadevo, a vendar ...

Čeprav je tudi upravno sodišče ugotovilo, da ne gre za upravno zadevo, pa meni, da to glede instituta vpogleda v spis ne izključuje smiselne uporabe zakona o upravnem postopku. Ta institut namreč v konkretnem primeru ni drugače urejen s posebnim postopkom, je po pisanju Dela ugotovilo sodišče.

KPK: Ni vpliva na postopek

Po mnenju Jankovićevega odvetnika Aleksandra Čeferina je sodišče poučilo KPK, da ne more voditi postopka proti funkcionarjem, javno objavljati ugotovitev in jih s tem diskreditirati, ne da bi preiskovancu dovolila vpogleda v domnevno obremenjujočo dokumentacijo.

Na KPK pa so medtem že potrdili, da bodo o zadevi ponovno odločali, ob tem pa so poudarili, da sodba ni povezana z vsebino postopka o nadzoru premoženjskega stanja.

Komentarjev 4
  • ac-dc 18:05 01.marec 2014.

    Z Bučarjem na čelu, potem je pa mu je lezla v rit s svojimi izjavami še Makarovičeva in dolga kolona vernikov....zato pa imamo zdaj davk na davk

  • bfilipe 13:32 01.marec 2014.

    ..a zdej bo spet ta stari prevarant čefurin razlagal ustavo in izigraval zakonodajo..ta čefurski mazač je pomagal ustvarjati to luknjasto zakonodajo in zdaj izkorišča te luknje in zastopa drhal ter dela državi škodo...a se boste vprašali že enkrat po odgovornosti ...prikaži veči bizgecov, ki so napisali takšno zakonodajo da je omogočala kraje, tajkunstvo prevare itd. ..tisti spadajo v čuzo ker svojega dela niso opravili dobro..še več..s slabim zakonom so pomagali pri vseh teh lumparijah..a tt sploh kdo odgovarja za svoje delo?? čefurin..jeb..te

  • vladek 13:09 01.marec 2014.

    Ta oddaja Tarča je bila narejena samo zato da se JJ blati a Janković opere krivde,Sramota od Nacionalke