Šport
63 ogledov

RZS brez pomisleka: "Vujović odloča"

Veselin Vujović, Uroš Šerbec Profimedias
Rokometna zveza Slovenije (RZS) pušča proste roke selektorju Veselinu Vujoviću, obljublja pa, da bo vsem dolgoletnim reprezentantom zagotovila dostojno slovo.

V slovenskem rokometnem prostoru še vedno odmeva seznam rokometnih reprezentantov, ki ga je za prihajajoči kvalifikacijski tekmi z Nemčijo imenoval selektor Veselin Vujović.

Na seznamu ni tako dolgoletnega reprezentanta Uroša Zormana, ki se je tako že poslovil od državnega grba, kot tudi Deana Bombača, ki zaradi slabše forme ni dobil selektorjevega klica.

Bombač je v pogovoru za Žurnal24 dejal, da si nekateri fantje niso zaslužili takšnega slovesa, ob tem pa izrazil začudenje, da Rokometna zveza Slovenije (RZS) takšne stvari tolerira.

Za odziv smo povprašali generalnega sekretarja RZS Gorana Cvijića, ki je odločno dejal, da se na zvezi ne nameravajo vtikati v selektorjeve odločitve. ''Mi se v izbor selektorja ne vmešavamo. To je njegova avtonomna pravica, zato pa tudi je selektor,'' je Vujovićev seznam kratko in jedrnato pospremil Cvijić.

RZS: Drugače tudi ne more biti

Na očitke, da si dolgoletni člani slovenske reprezentance (Zorman, Škof,...) zaslužijo dostojnejše slovo, pa Cvijić odgovarja: ''Mi smo že pred časom objavili, da bomo za te fante pripravili poslovilno tekmo v oktobru. Bodisi proti reprezentanci sveta bodisi reprezentanci Evrope. Ali eni od drugih vrhunskih reprezentanc.''

Vmešavanje predsedstva po besedah generalnega sekretarja ni na mestu, zato se takšnim potezam izogibajo. ''Vsaka njegova odločitev je avtonomna. In za to odgovarja z rezultatom. Najslabše bi bilo, če bi se nekdo od predsedstva vmešaval v te odločitve. Še enkrat ponavljam, da je izbor stvar selektorja. Drugače tudi ne more biti,'' je pojasnil Cvijić.

Prodanih več kot 8000 vstopnic

Slovensko reprezentanco 3. (Stožice) oziroma 6. maja (Gerry Weber Stadion) čakata dva kvalifikacijski tekmi z Nemčijo za nastop na evropskem prvenstvu 2018. Zanimanje med domačimi navijači je ogromno, v Stožicah pa pričakujejo okoli 10.000 ljudi.

''Razprodano ni. Trenutno smo pri številki 8000. Računamo, da bomo privabili 10.000 ljudi. Ne vem, če bomo razprodali, smo pa na dobri poti,'' je povedal predstavnik RZS.

K zanimanju med slovenskimi rokometnimi navdušenci je pripomogel uspeh na svetovnem prvenstvu v Franciji, kjer so se Slovenci v dramatični končnici dokopali do bronaste kolajne na tekmi s Hrvaško.

''Absolutno. Uspehi privabljajo ljudi. Po drugi strani smo se pa tudi mi tega lotili zelo resno. Skačemo skoraj iz paštete. Od radijskih in televizijskih oglasov do plakatov po vsej Sloveniji, nagrade igre. Ustvarili smo platformo navijačev, ki je precej številčna. To poskušamo izkoriščati,'' je zaključil Cvijić.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.