Slovenija > Črna kronika
168 ogledov

Umrla 25-letnik in 21-letnica

prometna nesreča vlak avto
1/6
Gasilska brigada Ljubljana
V Notranjih Goricah vlak trčil v avto, kljub hitremu posredovanju dva mlada mrtva.

Včeraj nekaj pred enajsto uro zvečer je v Notranjih Goricah, občina Brezovica, prišlo do trčenja potniškega vlaka in osebnega vozila, v kateri sta dve osebi izgubili življenje. 

Vlak mimo, voznik na tire, pripeljal pa še en vlak

Do nesreče je prišlo, ko je 25-letni voznik iz Ljubljane vozil osebni avtomobil po Podpeški cesti, iz smeri Brezovice proti Podpeči ter ustavil vozilo pred prehodom čez železniško progo, kjer so izmenično utripajoče luči na semaforju in spuščeni polzapornici naznanjali, da se prehodu približuje vlak. Med čakanjem na prosto pot, je iz njegove desne pripeljal potniški vlak, ki je vozil v smeri Borovnice. Potem, ko je vlak zapustil nivojski prehod čez železniško progo, je voznik zapeljal na železniški prehod in pri tem obvozil spuščeno polzapornico. V tistem trenutku je iz smeri Borovnice oziroma njegove leve stani pripeljal še potniški vlak, ki je trčil v osebni avtomobil in ga potiskal pred seboj. V trčenju sta v osebnem avtomobilu umrla voznik in 21-letna sopotnica iz okolice Ljubljane, so sporočili policisti. 

Posredovali so gasilci GB Ljubljana, PGD Brezovica in Vnanje Gorice ter reševalci in policisti, ki pa ju kljub hitrem posredovanju niso uspeli rešiti. Gasilci so s tehničnim posegom iz uničenega vozila izvlekli osebi ter jih predali ustrezni službi, poroča uprava za zaščito in reševanje. 

Komentarjev 2
  • Žurnalček 08:50 30.avgust 2014.

    No zdaj je pa v redu . Sedi 5 !

  • Žurnalček 08:05 30.avgust 2014.

    J.Z. kaj se oglašaš , če nisi sposoben narediti domače naloge. Vsi prehodi imajo avtomatične zapornice in pri tvojem prostem spisu , manjka najvažnejša informacija !!! Če NISO bile spuščene , je to nesreča , če pa so BILE spuščene ...prikaži več je to zajebancija in v določenem smislu SAMOMOR, ne pa prometna nesreča. In nikoli vlak ne trči v avto ampak obratno , avto trči v vlak , čeprav se čudno sliši.