Avto
2225 ogledov

Najbolj bizarni vzroki za padec na vozniškem izpitu

Vozniški izpit Profimedias
Vzroki, da nekdo izpit praktične vožnje opravi neuspešno, so različni, a ponavadi je dovolj že "manjše" neupoštevanje cestnoprometnih predpisov. Nekateri pa so lahko tudi med izpitno vožnjo pravi mojstri kršitev.

Premalo gledanja v ogledalo, nevarna vzvratna vožnja, parkiranje ... To so najbolj običajni razlogi, da nekdo ne upraviči zaupanja med izpitno vožnjo.

Ob 80. obletnici prvih obveznih vozniških izpitov v tej državi pa je britanska šola vožnje RED Driving School objavila seznam 10 najbolj bizarnih napak, zaradi katerih so v zadnjem času padli njeni vozniški kandidati. Izkušnje so prispevali kar kandidati sami, poroča Auto Express.

1. Po napačni strani ceste

"Iz centra varne vožnje sem zapeljal po napačni strani ceste. V svoj zagovor lahko sicer dodam, da je bila ulica ozka. Izpitniku sem pojasnil, da sem se ravno vrnil iz Francije in sem bil še pod vtisom drugačnih pravil o smeri vožnje."

2. "Vožnja" za parkiranimi vozili

"Prepričan sem bil, da parkirana vozila vozijo po voznem pasu in da čakajo na spremembo luči na semaforju. Po nekaj mučnih minutah čakanja me je inštruktor prosil, naj zapeljem naokoli."

3. Zapeljana od seksi motorista

"Postaven motorist je pritegnil mojo pozornost, tako da sem nezavedno zapeljala naravanost proti njemu. Inštruktor je moral pritisniti svojo zavoro v sili, da je preprečil nesrečo. Izgovarjala sem se na slab vid."

4. Leva ali desna?

"Zavil sem levo, ko bi moral desno, in to kar dvakrat. Izpitniku sem se zlagal, da imam dyscalculio, stanje, ki vpliva na mojo zmožnost odločanja med levo in desno stranjo."

5. Zlil se je z okolico

"Ko sem se bližala zebri, sem šla malce predaleč in sem z odbijačem trčila v pešca, še preden me je uspel inštruktor zaustaviti. Nato sem zatrjevala, da ni moja krivda, saj ga nisem poškodovala, pa še oblečen je bil tako, da se je zlival z zebrinimi črtami."

6. Kriv je inštruktor

"Zavil sem v enosmerno ulico v napačni smeri. Nato sem okrivil inštruktorja, da me je zavedel."

7. Preveč energije

"Vozniški izpit sem opravljal le dan pred mojim zaključnim šolskim izpitom. Tiste dni sem študiral kot nor in vsak dan popil najmanj tri pločevinke energijske pijače. Na vozniški izpit sem prišel ves trzajoč. Naredil sem dve velikanski napaki, manjših še štel nisem več."

8. Trzajoče noge

"Na test sem prišla tako nervozna, da nisem mogla držati pri miru noge na sklopki. Padla sem zaradi prvih petih minut, ko sem skušala izvesti obrat vozila na cesti. Do konca izpita sem vozila perfektno."

9. James Bond

"Padel sem, ker sem bil prepričan, da se prehitevalni manever opravi tako kot v filmih s pregoni - hitro ven in hitro nazaj noter. Moje edino znanje o prehitevanju so bili prizori iz James Bondov. Če pogledam nazaj, se strinjam, da takrat še nisem bil pripravljen na izpit."

10. Motor ni zvenel prav

"Padel sem izpit na ročnem menjalniku, zato sem ga znova opravljal na avtomatiku in opravil. Vsem sem govoril, da sem zrasel v družini, v kateri so starši vedno vozili le avtomatike in zato nisem bil navajen na zvok in občutek ročnega menjavanja prestav."

Poznate tudi vi kakšen zanimiv razlog za padec na vozniškem izpitu? Komentirajte!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 22:54 29.junij 2015.

    Ja točn tko je blo. Avto zadi bi lahko mal popustil plin pa bi blo ampak kot rečeno pri izpitni vožnji ni popuščanj. Sam pol res ne vem kaj bi se zgodil k bi tm pol še ene pol ure ...prikaži več stal. A bi izpitnik reku ..ok pač ni tvoja krivda, al bi reku še zmer da ni prov da se tok časa stoji. To me pa res zanima.

  • vzev 22:50 29.junij 2015.

    Razumem kako je na izpiti vožnji. Toda gledam, kako nekateri vozijo in ne speljejo tudi ko imajo možnost. Ne moreš nekomu čisto vzeti prednosti, toda še vedno pa lahko spelješ tako, da mora mogoče drug avto malo spustiti plin. Toda ...prikaži več v avtošoli moraš vedno voziti točno po predpisih, in bi zaradi tega padel.

  • enola 20:06 29.junij 2015.

    Kakšen neumen članek! (oz prevod). Pri 3 točki sem nehal brat. Kakšna neumnost :S