Slovenija
3 ogledov

Najslabše kaže za torek

Slovenija 29.05.2013, zenska na kolesu, kolo, dez, dezniki, ljudje se sprehajajo Saša Despot
Vikend bo še razmeroma sončen, predvsem na vzhodu države, kjer bo tudi najbolj toplo. Temperature se bodo povzpele do 22 stopinj Celzija. Poslabšanje se obeta v ponedeljek, torek bo po vsej državi deževen, proti popoldnevu se bodo padavine umirile.

Dežurni vremenar na Agenciji Republike Slovenije za okolje (ARSO) Uroš Strajnar nam je pojasnil, da bo v soboto v zahodnih krajih zmerno do pretežno oblačno, popoldne bo ponekod lahko občasno rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 21, v vzhodnih krajih do 23 stopinj Celzija.

V nedeljo ponekdo še sonce

V nedeljo bo v vzhodni Sloveniji sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Ponekod v zahodni Sloveniji bodo občasno manjše padavine, deloma plohe, manj verjetne pa bodo v osrednjih krajih. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, ob morju in na severovzhodu okoli 13, najvišje dnevne od 11 do 20, v vzhodnih krajih do 22 stopinj Celzija.

Na Hrvaškem bosta sobota in nedelja sončni, več oblačnosti bo v zahodni Hrvaški ter v sosednjih krajih Italije. Predvsem v hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo.

V torek in konec prihodnjega tedna dež

V ponedeljek bo oblačno, na vzhodu občasno še deloma sončno. Dež bo čez dan od zahoda zajel večji del Slovenije, na severovzhodu pa bo padavin malo. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju jugo. V torek bo deževno, popoldne pa bo dež oslabel. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Sreda in četrtek bosta spet suha, nato pa se obeta spet dež, tudi na obali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.