Šport > Nogomet
3 ogledov

Vučkića in druščino porazili Estonci

Haris Vučkić slovenska nogometna reprezentanca Slovenija Škotska Anže Petkovšek
Slovenska mlada reprezentanca pod vodstvom Tomaža Kavčiča je slabo začela kvalifikacije za EP 2015.

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na prvi tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2015 (skupina 2) v Velenju izgubila proti Estoniji (0:1). Edini gol na tekmi je v 22. minuti dosegel Artur Rättel.

Slovenci so že takoj po prvem sodnikovem žvižgu krenili v napad. Strela Eneja Jeleniča in Mihe Blažiča nista resneje ogrozila estonskega gola, bolj nevaren pa je bil v 13. minuti Andraž Šporar, ko se je z obrambo moral izkazati vratar Estonije.

Drugi polčas boljši

V 20. minuti so do prvega resnejšega strela prišli Estonci, dve minuti pozneje pa se je prvič zatresla mreža. Andreas Raudsepp je žogo spravil do Rättela, ta pa se je prvič kot estonski reprezentant vpisal med strelce. Gosti so po zadetku prevzeli pobudo, dvakrat sprožili prek Maksima Lipina, v zaključku polčasa sta streljala še Ilja Antonov in Hannes Anier, a rezultat se v prvem delu ni več spremenil.

V drugem delu so gostitelji v 47. minuti prišli do nove priložnosti, akcijo je zaključil Šporar, estonski vratar Marko Meerits pa se je izkazal z obrambo. Po uri igre je Slovenija prišla do prostega strela s kakšnih 18 metrov, Amir Dervišević pa je streljal prek gola. Izbranci selektorja Tomaža Kavčiča so iskali izenačujoči zadetek, toda strela Dejana Trajkovskega ter Mateja Pučka nista bila dovolj natančna. Do nove lepe priložnosti so v 82. minuti prišli Slovenci, ko je meril Šporar, a je bil Meertis na mestu.

Kavčič: "V tekmo smo šli premehko"

"Seveda nisem zadovoljen. V prvi polčas smo šli premehko. Drugega smo odigrali, kot je treba. Imeli smo priložnosti, nismo pa zabili. Gosti so se dobro branili. Tu v Evropi enostavno moraš dati gol iz dveh, treh priložnosti. Prvi polčas je bil pod kritiko. A to je prva tekma, gremo dalje, treba je analizirati, kaj je šlo narobe," je po tekmi razočarano povedal Kavčič.

V skupini 2 so poleg Slovenije in Estonije še Rusija, Danska in Bolgarija, Slovence pa po avgustovskem uvodu letos čaka še šest tekem; doma bodo izbranci Kavčiča igrali še 10. septembra z Dansko, 15. oktobra z Bolgarijo in 15. novembra z Rusijo.

U21, kvalifikacije za EP 2015:

Slovenija : Estonija 0:1 (0:1)
Rättel (22)



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.