Slovenija
54 ogledov

Za tisoč štipendij že več kot pet tisoč vlog

Vrsta bralka
Na skladu za štipendije so po naših neuradnih podatkih prejeli že več kot pet tisoč vlog za štipendije za deficitarne poklice.

Na skladu za štipendije so po naših neuradnih podatkih prejeli že več kot pet tisoč vlog za štipendije za deficitarne poklice. 

Na voljo jih je le tisoč, delijo pa se izključno po kriteriju kdor prej pride, prej melje. 

Včeraj je zaradi velikega navala nedostopna spletna stran sklada za štipendije, kjer so ob devetih nameravali objaviti vlogo za štipendijo, kot smo poročali, pa je bila na skladu dolga vrsta tistih, ki so po vlogo prišli osebno.

O razveljavitvi razpisa še ni odločitve

Ne na ministrstvu za delo ne na (njihovem) skladu za štipendije še ne odgovarjajo na vprašanje, ali bodo razpis razveljavili. Dijaki in študenti namreč niso imeli enakih pogojev za kandidiranje, saj so nekateri vlogo lahko prišli iskat osebno. Ker je bila hitrost oddaje vloge edini kriterij za delitev štipendij, so zelo verjetne pritožbe tistih, ki je (zaradi nedostopnosti spletne strani) niso uspeli dobiti.

Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je po pisanju Financ od direktorja sklada Franca Pristovška zahtevala poročilo. Če v poročilu ne bo ustreznih pojasnil, zakaj je prišlo do sesutja spletne strani, obstaja možnost, da bodo razpis razveljavili. Z direktorjem sklada se bo Kopač Mrakova po poročanju časnika sestala v prihodnjih dneh.

Na uradne odgovore sklada in ministrstva še čakamo. 

Preberite še komentar: Dobro, če se zalomi pri butastem načrtu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • yeah 16:02 25.avgust 2015.

    Pa kaj še! Tisti iz revnejših družin dobijo že državno, zdaj pa še deficitarno al kaj? Omejijo naj število štipendij na dijaka po pravilu ena štipendija na enega dijaka. Če imaš državno štipendijo ne moreš dobit še Zoisove, pa ni ...prikaži več važno, kolk brihten si. Veliko ljudi je za večjo plačo tudi faks končalo, pa naj ga še tisti, ki imajo premajhno. Najlažje je živet na plečih države in zahtevat več in več. Če je sklad naredu neumnost, naj jo izpelje do konca. Če bodo razveljavili razpis, sem prvi v vrsti za tožbo.

  • Dejan Ernst 16:00 25.avgust 2015.

    Seveda pa bi dal prednost tistimi ki še nimajo nobene štipendije

  • Dejan Ernst 15:52 25.avgust 2015.

    To so pa ljudje sami krivi k so Vsi čakal da bodo dobil na internetu, Slovenci se enostavno neznajo znajdit.Tle u krškem tud nismo mel dostopa do interneta pa smo vseeno prek Študenskega servisa ali pa Posavca dobil.. Treba ...prikaži več se mal potrudit ne pa doma na stolu sedet pa čakat :) Ter še tole je blo objavljeno včeri: Kandidati, ki še vedno ne morejo dostopati do spletne strani in ki osebno ne morejo prevzeti obrazca, ga lahko pridobijo s klicem na telefonsko številko sklada 01 434 58 97 in 01 434 10 83 ali prek elektronskega naslova deficitarne@sklad-kadri.si.Zj pa mi naj nekdo reče da ni blo možnosti dobit vloge ;) pa še preko e-uprave si lahko dobil :)Lp