Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Za trojni poskus uboja sedem let

Spodnji Velovlek poskus trojnega umora Fotosmedia
Na ptujskem sodišču 67-letnega Franca Polanca obsodili na sedemletno zaporno kazen. Krivdo je priznal.

Polanec 29. junija streljal v svojega 47-letnega pastorka Francija Ficijana in njegovo partnerico Andrejo Jakšič, s streljanjem pa je ogrožal tudi njunega soseda Andreja Murka.

Ostala bo na invalidskem vozičku

Polanec je pastorka ustrelil v komolec, Murka ni zadel noben od petih izstreljenih nabojev, Jakšičevi pa je dogodek žal življenje obrnil na glavo, saj jo je naboj zadel v tilnik, zaradi česar bo vse življenja priklenjena na invalidski voziček, piše spletni portal časnika Večer.

Predsednik senata Marjan Strelec je Polancu za tri kazniva dejanja prisodil enotno kazen sedmih let zapora, kar je obtoženi tudi pričakoval, saj je prejšnji teden z državnim tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde.

Zmanjšano prišteven

Državna tožilka Alenka Žigman je v sodni dvorani v zvezi s kaznijo za trojni poskus uboja, ki bi se utegnila oškodovancem zdeti prenizka, pojasnila, da je preučila vse okoliščine, v katerih je Polanec živel. Prav tako je upoštevala mnenje izvedenca, ki je ocenil, da "je bil obtoženi v času storitve dejanja bistveno zmanjšano prišteven". Sodnik Strelec pa je dodal, da je do dogodka pripeljala "mešanica alkohola in občutka, da se mu godi krivica", še poroča spletni Večer.

Storilec naj bi bil sicer s pastorkom v sporu zaradi matere oziroma žene. Pred dvema letoma je namreč osumljenčevo življenjsko partnerko zadela kap, po zdravljenju v bolnišnici se je preselila v dom starostnikov. 67-letnik naj bi si želel, da se žena vrne domov, njen sin pa je temu menda nasprotoval, zaradi česar sta bila v sporu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.